Sidor

lördag 28 september 2013

Tankar

Mina tankar surrar runt och det är jobbigare än vad jag trodde. Givetvis, vad annars. Jag har ju hållit på med uppfödning i några år iallafall. Men beslutet är taget, det måste bli så. Sen att jag får hjälp helt ovetande från andra känns bara som att jag tar steget i rätt riktning. Hjälpen består i vad andra skriver, alltså ingenting som är skrivet eller för den delen menat till mig. Men att det finns så mycket som jag själv reagerar på och blir ledsen över gör alltså det hela lättare. Vad undrar kanske någon av er nu då. Ja, det är en hel del som inte stämmer med min syn på det hela, så enkelt är det.  Och jag vet inte riktigt om jag vill eller orkar gå in på det...så jag låter bli. Kommer kanske en annan dag.

Jag hade tänkt att jag skulle göra en kemisk kastrering på Casper och det skulle ske nu. Men jag har bestämt att jag kastrerar honom och har tid till det på måndag. Därefter kommer han att få flytta. Det funkar inte riktigt bra här hemma med honom. Han kommer inte i lag med Téa och jagar henne hela tiden vilket också löser ut något hos Lillan och Jamie som då också gärna vill ge sig på Téa. Emellanåt ger han sig på Lillan också. Det är bara Jamie som han är kelen och snäll mot. Och nu dom senaste dagarna så ger han sig på kattungarna för att para dom. Och då är det bättre att han kommer till ett hem där det eventuellt inte finns katter eller om det finns kastrerade vilket jag tror skulle fungera bättre. Det enda som jag med all säkerhet vet är att han ska inte flytta till någon som har barn då han inte gillar för mycket stoj och stim.

Jamie ska också flytta. Jag har ett hem till henne hos en vän i Smålandsstenar, vi ska bara kolla om det funkar då hon har hundar. Annars så får hon flytta till någon annan. Men Jamie är ju 3 år och hon tar allting med en klackspark, egentligen inte mycket som retar upp henne. Gudomligt snäll och otroligt social. Den katten får man se upp med för hon är som sagt alltid kelsjuk och springer runt benen på mig för att jag ska gosa med henne. Och varje gång det kommer främmande så hoppar hon upp och ska gosa. Vill alltså vara med hela tiden.

Så hemma kommer jag bara att ha Téa och Lillan. För utan katter går det absolut inte. Nästa år har jag tänkt ta paus med kattungar och kommer då att satsa med tjejerna på utställning...vilket kommer att ske inom Sverak från och med Januari. Måste få lite mer utmaningar när det gäller utställning, få träffa andra brittägare/uppfödare. Försöka hitta gnistan att ställa ut igen. För den gnistan finns inte nu...inte som tidigare. Detta har jag tagit upp med min klubb och det är därför som jag känner att jag nu även kan skriva om det. Har också på senaste styrelsemötet bett om att få gå ur styrelsen då jag känner att jag inte orkar vara så aktiv längre. Och då är det bättre att någon annan får chansen. Har ännu en sak/skrivelse att klara av sedan är det lugnt.

Tro nu inte att jag kommer att lägga ner min uppfödning helt. Nä, det blir bara en paus till början med 1 år och sen får jag se hur jag mår och vad jag känner för. Jag har backup plan som jag INTE delar med mig. Det får bli en framtida överraskning :)


1 kommentar:

  1. Hej Lotta, först av allt så hoppas jag verkligen att det ordnar sig för Brooke. Sedan önskar jag dig lycka till med dina fortsatta planer att ställa tjejerna i Sverak i stället och att du får gnistan tillbaks att ställa ut. Hälsningar Ann-Charlotte med Fisolo i FHK.

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck