Sidor

måndag 16 september 2013

Storasyster Lillan

Lillan är en snäll och omtänksam storasyster. Antingen så busar hon vilt med sina syskon....hon kan liksom inte låta bli när dom kommer springande alla i en sådan fart så det bara blir ett streck efter dom. Eller så ligger hon och tvättar dom en efter en....eller så sover hon vid någon av dom. Stor avlastning för Jamie. Fast jag tror nog någonstans att Jamie vill ha dom för sig själv i en låda där dom inte rör sig så mycket. För hon kan gå efter och locka på dom hela tiden..men som ungar är så lyssnar dom inget vidare på henne.

Igår morse plockade jag bort nätdörren. Tycker att den gjorde en stor risk här. Alla vuxna utan Jamie har börjat klättra i den...fast den står öppen. Dom tycker helt enkelt att det är kul. Och nu så har dom små lärt sig att dom också kan klättra där. Och jag vill inte riskera att någon, varken vuxen eller bebis blir av med någon klo för att dom fastnar. Så nu står den i förrådet till ingen nytta. Bebisarna är ju också så nyfikna nu...är precis överallt. Och det är sådan fart på dom så aktar man sig inte kan man snubbla på dom.
Lite konstigt är det. Dom är i den åldern nu där dom kan bli rädda över minsta lilla ljud...med deras skarpa hörsel så kan jag slå vad om att dom hoppar högt om man så släpper en smygare. Leker dom och någon av dom kommer springandes så hoppar dom...busar någon av dom vuxna förbi dom så hoppar dom, hör dom något ljud som dom inte känner igen så hoppar dom....och glöm inte fräs varje gång. Men....när jag tar fram dammsugaren så rör dom sig inte. Jag kan köra munstycket precis där dom ligger.....dom är kvar och bara tittar på. Tvättmaskinen kan dom sitta och titta på hur länge som helst när den är igång.....även när den centrifugerar och låter som bara den....nä...då är dom inte rädda :)

För inte så många dagar sedan var deras favvoplats ute i hallen. Dom har nu förflyttat sig och leker mest inne på toan. I kattsanden sprätter dom hela tiden...dom leker i duschen och Céline till och med tittade fram med huvudet när jag duschade. Dom tycker det är skitkul att hoppa fram och tillbaka genom kattluckan, minns jag inte fel så var det Cary som somnade mitt i för ett par dagar sedan. Så det händer väldigt mycket med dom nu.

Dagens bild får bli på Lillan när hon sover tillsammans med Casper hos sig.




1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck