Sidor

tisdag 27 juli 2010

Tindras bebisar 7 veckor

Och jag önskar verkligen att jag kunde stoppa tiden, låta dom få vara så här små och för alltid bo kvar hemma :-) Dom är helt underbara. Men det är ju så klart att dom ska få växa och utvecklas, och det vill jag lova att dom gör. Det är inte det att dom lär sig nytt för varje dag som går, utan för varje timme som går. Denna veckan har dom bland annat lärt sig att man kan hoppa från det ena stället till det andra. Dom klättrar upp i sofforna. Även upp i klösarna där dom också föredrar att sova nu. Igår när jag räknade in alla så kunde jag för allt i världen inte hitta James. Till slut var jag gråtfärdig. Jag visste ju att han var inne, men VAR. Hittade honom i en av vägghyllorna som jag har byggt och där jag har en hängmatta. I den låg han och sussade så gott och brydde sig inte alls om att jag ropade, brydde sig inte ens om att jag tog ner honom utan sov lugnt vidare :-) Hur han kom dit upp har jag ingen aning om.
Det går rätt så hett till nu när dom leker. Dom biter varandra så hårt och med det kommer det en massa pipande "Ajaja...det DÄR gjorde ju ont....nu ska jag ge tillbaka" Jamie försöker att skrämmas med att spotta på dom.....funkar inte så bra kan jag tala om. Hon spottar och ger små supersköna ljud ifrån sig. Jamie ja....Hon är fortfarande röd om ögonen om än inte lika mycket som tidigare. Hon är gul efter salvan, men jag ville så gärna få med bilder på henne idag så jag har faktiskt manipulerat bilderna och tagit bort det gula som ser ut som om hon har gråtit och att det har runnit nerför hennes ögon. Går ju inte att tvätta bort heller. Och som sagt, jag vill inte hålla på med hennes ögon mer än nödvändigt.
Glömde berätta häromdagen att James spydde. Tror att det berodde på värmen som var den dagen, för han har inte spytt mer. Men tillräckligt för att det skulle synas på vågen idag. Deras viktökning har inte varit lika jämn idag som den brukar. Jag tror det beror jättemycket på att dom är så aktiva. Och då är absolut Jamie i en klass för sig.......Hon är helt otrolig. Som ett litet barn som har kommit i trotsåldern och bara vägrar sova. Jag tar upp henne väldigt ofta så att hon kan lugna sig lite i famnen på mig, och där han hon sova när jag drar mitt finger över hennes näsa och panna. Det gillar hon skarpt.
Grabbarna är som grabbar brukar vara...framfusiga och nyfikna. Fast Julian är lite mer försiktig av sig...låter gärna någon av dom andra gå fram först om det är något nytt. James han bryr sig nada.......inte rädd för något. Tindra har slutat så gott som helt att ge dom di. Dom försöker och får kanske ligga vid henne max en minut sen reser hon sig och går....med bebisarna efter sig som försöker fånga en tutte i flykten :-)
Vikterna idag är:
Julia 742g +69g
Jamie 704g +86g
Jane 764g +120g
James 765g +75g
Julian 747g +110g
Bara för skojs skull så kan jag ju berätta att så mycket som dom väger nu vägde Ellen när hon var 12 veckor, hon vägde 760g. Ofattbart när jag tänker på det.
 Mer bilder på min hemsida
Julia


Jamie


Jane


James


Julian



Måste ju bara lägga ut denna bilden. Det är på Ellen och Jamie, båda 7 veckor på bilderna. Som dom flersta av er vet så har ju Ellen en otrolig ögonfärg, och jag tror att Jamie också kan få det.....Jamie har till och med mer brunt i sina ögon nu än vad Ellen hade

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck