Sidor

tisdag 13 juli 2010

Tindras bebisar 5 veckor


Emellanåt känns det som om dom vore äldre. Vad fort dom lär sig allt. Jag blir lika överväldigad varje gång. Här är världens jamande när jag kommer med maten, och så fort dom hör min röst så blir dom helt till sig. Imorse så tvättade jag dom i ansiktet igen. Fast egentligen är det bara Jamie jag behöver tvätta runt ögonen då det bara är hon som har rinniga ögon, och det är något som irriterar henne. Ena dagen ser det jättebra ut, för att bara på eftermiddagen bli rött och rinnigt igen. Jag tror att det har med drag att göra, och att hon är extra känslig. För sjuk är hon då rakt inte. Hon springer runt här, och hon är en riktig våghals. Klättrar både fort och högt. Hon har varit på väg uppför klätterställningen flera gånger, och lika många gånger har jag tagit ner henne. Nu blir det till att lägga ut lite kuddar runt om så att hon landar mjukt.
Annars så är ju alla bebisarna väldigt aktiva nu. Dom äter hur mycket som helst, och även om dom ligger och suttar på Tindra så tror jag inte att hon har så mycket mjölk. Har också sett att hon gärna drar sig ifrån dom just när dom vill till mjölkbaren. Dom sätter nog tänderna i henne. Visserligen så äter ju Tindra med dom , men det går åt 6-7 burkar om dagen bara till bebisarna. Och den som är mest glupsk är Jane. Åååå vad hon pratar samtidigt som hon äter. Kommer någon för nära så har hon huvudet i maten, och tassarna utåt för att fösa bort dom som kommer för nära. Och det känns också när man tar upp henne. Alla bebisarna äter ju bra, men Jamie är det lite si och så med. Hon äter inte vad som helst, utan hon har samma favorit som Fjodor, dom burkarna som kostar 13:-.........måste vänja av henne med det, och få henne till att äta allt det andra också. Och det gör hon, men då måste jag få in lite av maten i hennes mun först för att hon ska smaka. Antar att det är lukten hon inte gillar, för smakar hon så äter hon. Jag har fotat dom idag då, men det var inte det lättaste. Dom är överallt utan framför kameran :-) Fler bilder påhemsidan
Jag är lite förvånad över Fjodor. Han äter som bara den.....men bara av den dyra maten. Och han får så mycket han vill......jag är ju bara glad över att han äter och går upp i vikt. På kvällen får han 2 burkar och han är ensam i rummet över natten....på morgonen finns det ingenting kvar. Har vägt honom idag, och vågen visar 4372g det mesta hittills.Och jag kommer att ge honom allt han vill ha....måste göda upp honom till september :-)
Milla har gått in i löp, och framåt kvällen ska hon iväg till Pysen på parning. Sen får vi se om det blir något. Ha vägt henne också idag, och där visar vågen 3938g. Alltid bra att veta (för mig alltså) Vikterna på bebisarna idag är
Julia 534g +86g
Jamie 524g +68g
Jane 537g +72g
James 561g +74g
Julian 504g +64g

Julia


Jamie här då. Trots att hennes ögon är rödkantade än så ser man att dom är runda. Och jag tror att hennes ögonfärg kommer att bli åt Ellen-hållet......den har redan ändrat på sig så mycket.


Jane ÄR en stor fin lady :-)


James (är nog lite småkär i honom :-)


Måste bara sätta ut en jäspbild på honom också

Julian är den som är minst i kullen....och den som är mest aktiv samtidigt som han är försiktig!!!???!!!


Ok.....EN till på Julian :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck