Sidor

tisdag 18 september 2012

Uppdatering...lite av varje

Jag känner att det är dax att uppdatera lite om både det ena och det andra. Fast var jag ska börja med det jag skriver idag vet jag inte...så jag börjar väl med katterna.

Både Fjodor och Kurt har nu flyttat. Att Fjodor flyttade kom väl lite hastigt på, men var ändå bestämt sedan tidigare. Jag kunde inte ha honom här hemma, det fungerade inte alls mellan honom och tjejerna här. Och mamma kunde inte ha honom.
Kurt var väl egentligen inte meningen att han skulle flytta. Vi pratade om det här hemma och bestämde att då han verkade vara steril så skulle vi kastrera honom och låta honom gå här hemma som myskatt. Funkade inte alls för så snart han såg någon av tjejerna så skulle han ju vara på dom och det resulterade i att det blev bråk. Så även om han hade gått här kastrerad så tror jag inte det hade fungerat, tjejerna är hårdnackade här och dom kommer ihåg allt han har utsatt dom för. Så nu är han kastrerad och har flyttat. Jag har fått rapport om att det går jättebra, Kurt boar in sig i den takt som han själv vill. Rapport om Fjodor är väl inte lika bra. Han markerar så fort han kommer åt, går nu med trosa. Vi får hoppas att han slutar med det snart, resan till Norge och nytt boende är nog rätt så stressigt för honom.

Tjejerna då.
Olivia blev ju parad med Ille och hon är dräktig. Magen växer på henne men jag önskar att även hon själv gick upp, annars lär hon bli väldigt väldigt tunn när hennes bebisar kommer och börjar äta. Jag har försökt att "göda" henne men det funkar inte så bra. Hon äter tills hon är mätt...punkt, slut. Fast när det gäller rått kött så vill och kan hon äta hur mycket som helst. Hon får en hel del av det, men jag vågar inte ge för mycket, vet inte om det kan vara skadligt för henne eller bebisarna. Om allting går bra nu så beräknas hennes bebbar födas 7 oktober...om hon går 65 dagar

Luna är ju också parad och det med Fjodor. Men det har inte gått så lång tid än ( 2 veckor i söndags ) så jag vet inte om det har tagit sig. Jag hoppas och önskar verkligen att det har tagit, då blir det Fjodors sista kull här och jag tror att bebbar mellan dom kommer att bli något alldeles extra. Om jag tänker tillbaka (läser) så ser jag idag att hon uppför sig så som hon gjorde förra gången, så....vem vet. Om det är så att hon ska ha bebbar så kommer dom 6 november...om hon går 65 dagar.

Jamie då?? Ja jisses.....När det gäller henne så går jag och inte tänker på annat än henne just nu. Tittar, känner, funderar. Alltså.....Trots att jag trodde att Kurt var steril, har kastrerat honom och låtit honom flytta så verkar det som att kanske.....kanske blir han pappa iallafall. Jag önskar så innerligt att det är så. För om hon är dräktig så är det ingen katastrof, det var ju planerat. Men jag trodde alltså helt och fullt på att han inte kunde göra bebbar. En av funderingarna är ju.......OM hon är dräktig, varför tog det sig mellan henne och Kurt men inte när han parade Luna och Priscilla? Och ÄR hon dräktig.....eller är hon bara skendräktig? Jag skulle ju faktiskt kunna röntga henne men jag tycker det känns lite onödigt. Förutom att det kostar pengar så kanske det blir stessigt för henne....OM hon väntar. Så då vågar jag inte riskera det. Dessutom.....är där bebbar så lär dom ju komma förr eller senare. Om hon väntar så är det 6 veckor i morgon och jag kommer framöver att uppdatera även om henne, även om det skulle visa sig att det är tomt. Men är där något så tittar dom fram den 13 oktober....om hon går 65 dagar måste jag tillägga även här.

Priscilla är inte dräktig. Och inte har hon gått i löp heller. Men det är inte heller meningen än då jag SKA ha med henne iallafall till utställningen i oktober, sedan kan jag para henne. Vill ju så gärna ha med mig 1 egen katt till brittspecialen. Jag hade ju tankar om att placera om henne på grund av att hon är så svartsjuk på dom andra katterna men jag har ändrat mig där. Jag har bestämt att jag väntar iallafall tills att hon har fått en kull här, kanske hon ändrar sig då. Och gör hon det inte då får jag se vad jag kan göra. Fram till dess får jag hålla stenkoll när hon är tillsammans med dom andra och är jag inte hemma får hon vara ensam i rummet. MEN.....NU ska ni få "höra"

Efter att Kurt i lördags flyttade så blev det så konstigt här. Allt fick liksom ett lugn över sig. Alla katterna, inklusive Priscilla ändrade beteende tvärt, så konstigt. Priscilla delar även nu ut en smocka då och då, men inte alls så som innan. Luna som ALDRIG kommer upp i sängen och vill gosa har gjort det sedan lördag kväll. Hon springer inte ens ifrån mig om jag vill ta upp henne så där i förbifarten bara. Även Jamie och Olivia verkar mycket lugnare. Alla vill gärna vara inne i det som var Kurts rum...och det vet jag sedan tidigare att dom gillade att vara här inne. Men att allting har tagit sådan vändning förbryllar mig....även om det känns oerhört skönt.

Och så till sist lite om mig själv. Jag är ju inte så mycket för att berätta om mig själv och det som är privat. Ibland händer det att jag skriver något, men ja....ni vet. Och ni som känner mig vet lite hur jag fungerar.
Jag mår ju inte riktigt bra. Jag har ju fortfarande ont i min mage även om det inte är så mycket...just nu. Men förutom min mage så har jag haft tryck över mitt högra bröst, alltså inte hjärtat....Detta är något som jag har känt av flera gånger under några år fast då har det liksom försvunnit bara efter en dag. Jag får ont när jag andas, eller rör mig.
Dom sista 2-3 månaderna har detta nu visat sig nästan varje dag, för att dom sista 3-4 veckorna finnas där varje dag, och speciellt på morgonen. Morgonen som jag i vanliga fall mår bra på. Och den sista veckan så har det blivit bara värre och värre. Nu har det kommit längre in mot bröstkorgen och till och med över på vänster sida. Jag tror att det är stressrelaterat, men nu kan jag inte bara tro längre...nu måste jag söka läkare.

Det händer alldeles för mycket kring mig nu. Jag är stressad över några kattungeköpare där det har visat sig vara fel av mig att låta kattungar flytta till.. Handlar inte bara om en. Jag försöker få ordning på det men lyckas inte. Jag har Kate på halvfoder i Stockholm, men den människan får jag inte tag på hur mycket jag än skriver eller försöker ringa. Så nu ger jag upp angående henne.
Natasha är också på foder, dock inget som krånglar. Men det har inte blivit av att jag har parat henne så jag funderar starkt på att överlåta henne innan någon parning. Hon var ju 1 år i mars så hon är inte så gammal än men jag känner ändå att jag vill ge fodervärden en chans att ta ungar på henne. Jag vill inte ha en katt på foder så länge. Sen så får fodervärden ta kattungar på henne om hon vill. Mmmmm....ska ta tag i det redan idag.

Sedan så har jag Oxana, även hon på foder. Meningen var ju att jag skulle göra linjeavel mellan henne och Fjodor. Men dom planerna finns inte längre då Fjodor bor i Norge. Istället ska jag nu börja leta efter en hane till henne, fast det finns inte så många som jag är intresserad av. Det är snyggingen Hero som jag för allt i världen inte kan få ur skallen, så jag får nog ta tag i denna biten också idag och prata med Heros matte. Och givetvis Johanna. Fast Oxana ( Olivias syster ) har ännu inte gått i löp och jag vill nog vänta till efter utställningen med henne. Dessutom så måste jag göra fiv/felv prover på henne först.

Förutom det som jag skrev om mina katter som känns lite stressigt nu så finns det mycket inom det privata. Jag har en nära släkt som har fått veta att hon har cancer och där det inte verkar finnas något att göra. En barndomsvän ligger också och är jättedålig...i cancer. Inte här heller finns det någon hjälp. Detta har gjort att min mamma har blivit sämre då hon tar åt sig så mycket. Och på allt det jag själv som inte mår bra. Vilket jag INTE vågar berätta för mamma. Har det tillräckligt jobbigt med henne utan att hon ska få vetskap om det också.


1 kommentar:

  1. Kan ju tänka mg att det har påverkat de andra katterna att ha en instängd även om han inte synstes så visste de ju om honom och nu finns det ju ingen hankatt att "slåss" om längre.

    Den mest osociala katten Sockan hos Micke och Anna blev en kel och klängkatt efter att ha fått sin första kull så det kan ju vara så med Luna med att det har väckt hennes "modersinstinkter". Hoppas att det blir så med Ricki.

    Synd att det är så långt till dig, man kan jku liksom inte bara kvista över på en fika så där men vi syns i Varberg.
    Kram

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck