Sidor

lördag 1 september 2012

Förvandlingen

Den sista tiden så har jag ju inte varit så mycket för att blogga som jag brukar. Orsaken har ju varit att jag har hjälpt till lite med renoveringen här hemma. Inte inne hos mig då, för här har jag ju bara sovrummet kvar och det ska jag ta efter utställningen har jag tänkt, någon gång i början av november. Nä, jag påbörjade ju tvätta och måla huset som jag bor i och lite annat. Och när jag påbörjar något så har jag väldigt svårt att sluta, vill gärna att det ska vara klart innan jag ger mig, trots värk och allt annat som kan tänkas komma emellan. Fast just idag har jag faktiskt inte gjort något. Jag har varit lite för trött och kände att jag behövde vara ledig en dag. Men framför allt så har jag ju varit här inne hos Fjodor och Luna för att kolla läget. Fast det kliade i fingrarna när hyresvärden Kennet med familj var här och påbörjade målningen av ett förråd nere vid parkeringen :) Här kommer lite före och efterbilder, tror man ser skillnad rätt så mycket.


Den här första bilden är på min trapp i maj förra året




Efter att jag har tagit med högtryckstvätt av trappen och oljat in den ser den ut så här.



Min egen tog jag först och den jobbade jag extra mycket med, kom rätt så långt in i trallen så det tog någon timme.




Har även tagit med högtryckstvätten själva ingången, tak/dörrar/sidor. Och sedan har jag målat allt. Dock inte dörrarna, dom har den andra hyresvärden Fredrik målat. En strykning kvar sen kommer namnskyltarna upp igen. Har även målat fönsterkarmar och fönsterbräda.



Allt som jag har gjort hos mig har jag gjort i resten av längan som jag bor i. Dock har jag inte tagit lika hårt i dom andra trapporna




Förrådet framför mitt köksfönster efter tvättning och påbörjan av målningen. Fast jag har inte tagit allt detta själv. Brorsan John hjäpte till på andra sidan med väggen och Linus (hans pojk) hjälpte till med den ena gaveln. Sen så har jag lite svårt att komma upp i höjden med tanke på min dåliga balans så där har Fredrik varit.





En strykning kvar med den blir nog inte förrän till våren kan jag tänka mig. Det är 2 förråd till som ska bli klara nu och även målning av 3 ingångar innan hösten slår till ordentligt. Men visst ser det ut som nytt. Det gör så mycket med att måla lite både på väggar och dörr och att sen rengöra det som ska rengöras, bland annat lampor. Det bästa av allt är att jag får känna mig nyttig. Att jag kommer ut och får lite frisk luft på köpet är inte så dumt det heller. Dessutom så får jag fint att titta på :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck