Sidor

tisdag 8 februari 2011

Suzie 8 veckor

Ska jag vara riktigt ärlig så var jag faktiskt tvungen att kolla lite på datumen. Jag menar så jag inte tar fel på vilken av dom som har gått hur länge. Tindra har nämligen mycket större mage än Suzie. Usch, det är så jobbigt tycker jag när en hona ska få bebisar första gången. Man har absolut ingenting att gå efter. Dom säger att honorna brukar få stor eller liten kull beroende på hur mamman har haft det. Och OM jag inte minns helt fel så har jag för mig att Anneli sa att Suzies mamma inte hade så stor mage, och att hon trodde på 2-3 bebisar.....och så fick hon 6 små ulltottar.

Suzie har fortsatt med att äta dåligt, men det går ändå lite bättre nu än tidigare. Och hon går ju upp i vikt också. Och tänkt att det är så olika mellan Suzie och Tindra. Medans Tindra bara vilar och sover sig dagarna igenom så ska Suzie vara med överallt. Hon är fortfarande så där otroligt kelen och pratig och vill att man ska ta på henne hela tiden. Utan när jag vill klippa klorna på hennes baktassar. Det har jag inte lyckats med än sedan hennes olycka i oktober. Har försökt flera gånger, nu senast idag. Benny fick hjälpa mig att hålla henne, men nej.....det gick inte, och jag vill inte stressa henne. Och för 2-3 dagar sedan så fick jag känna på hennes mage så pass länge så jag tyckte mig känna "sparkar" Men ojojoj.....tänk om hon går tom :( Det var ju inte så längesedan en anan uppfödare var med om det. Hon var säker på att honan skulle ha ungar, men det var alltså tomt. Idag väger iallafall Suzie 4194g och under veckan har hon gått upp 129g.....sammanlagt 814g

Jamie 8 månader
Jupp...tiden står liksom inte alls stilla, och inte den lilla damen i fråga heller :-) Vad det blir av henne har jag ingen aning om. Igår när jag hade varit och handlat och ställde ifrån mig varorna på köksbordet ringde telefonen. Jag svarade och när jag kom tillbaka så hade Jamie fått upp plasten på........broccolin. Och knaprade på den....på broccolin alltså. Sen så har hon knaprat sönder min beskrivning på filten som jag ska sticka. Och hon har knaprat sönder flertalet av mina strumpor nu. Hon älskar mina fötter. Så snart jag står upp, speciellt i köket så kommer hon med huvudet och kelar med min fot, hon trycker sitt ansikte jättehårt. Och så börjar hon med sina kärleksbett. Om jag tar mig ifrån hene och ställer mig en bit ifrån så är hon direkt efter mig. Och så snart jag går och lägger mig så är hon där...lägger sig alltid vid mina knäveck. Sedan spelar det singen roll hur mycket jag vänder och vrider på mig....hon bara hänger med. Givetvis så har jag tagit vikten på henne idag, och vågen visar 2946g. På 1 månad har hon gått upp med 202g

Igår så var det regnigt i stort sett hela dagen. Så skönt att snön kommer bort. framåt kvällen så regnade det som bara den och blåste lika mycket. Det var så pass att jag hade svårt för att sova på grund av det. Vaknade flera gånger. I morse när jag vaknade så hade det kommit en massa snö.....igen. Var lite i valet och kvalet om jag skulle köra till gymmet. Men det var inte så mycket snö som det såg ut. Dagens pass på 50 minuter var hårt. Redan efter dom första 10 minuterna så kände jag för att lägga av.......det var jättejobbigt, men det berodde säkert på att jag var så trött för att jag knappt sov något. Sen under morgonen så fryser det på också. Tråkigt. Men solen tittade fram så jag tog med mig kameran ut på altanen med katterna. Fast det blev inte kort på alla. Suzie ville inte ut.....Tindra tyckte jag var jobbig, och Fjodor tittade i backen varje gång jag knäppte till. Bara Jamie och Kurt var med på noterna, så här kommer lite bilder, dock mest på Jamie :-) Fler nya bilder på hene finns på hemsidan.Förrästen, idag väger Kurt 3237g :-)

Jamie








Kurt. Kolla in vad långa hans morrisar är :-)




Först en bild på Kurt, Jamie och Tindra. Jamie blir bara ljusare och ljusare i pälsen.


Kurt och Jamie. ingen direkt bra bild för den är suddig, men jag lägger ut den iallafall så ni ser skillnaden på storleken :-)

1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck