Sidor

måndag 7 februari 2011

Den nakna sanningen.

Konstig rubrik, eller hur? Med den menar jag att jag inte döljer min vikt, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra.Och det som jag ska berätta idag som jag tycker är kul har så klart att göra med min vikt :-) Jag har inte berättat något innan här på bloggen, och det berodde på att jag ville att det skulle vara en överraskning för Benny. Och Benny läser min blogg varje dag när han är borta.

Jag har ju inte mått så där extremt bra den senaste tiden.....otroligt trött trots att alla prover hos läkaren har varit bra.....till och med över förväntan. Min värk har bara blivit värre, och jag hade den sista tiden jätteont i mina fötter, kändes ungefär som att sticka upp en kniv i hälen. Helgen när Benny skulle åka till Norge vägde jag mig, och det var ju ett tag sedan som jag gjorde det. Vågen visade 97,3kg, ....alltså väldigt väldigt nära 100. Så jag bestämde mig för att försöka gå ner lite i vikt. Försöka. Idag är det 4 veckor sedan jag började och under dessa 4 veckor så har jag faktiskt gått ner 6,7kg. Något som jag är stolt och mallig över. Visserligen är det obehagligt när jag måste dra upp byxorna efter var 5 meter jag tar, men samtidigt kul för det har ju liksom gett resultat. Och jag tänker INTE köpa några nya kläder än.

Första veckan så pratade jag med Mia för jag tänkte testa det där med GI. Ta bort bröd, pasta, ris, mjöl, potatis och en hel del annat......bara äta grönsaker och kött, feta såser och så vidare. Funkade INTE. Att vara utan bröd och allt det där det funkade, men inte att äta fet mat istället. Så, jag satte ihop ett eget sätt att försöka med att gå ner. Jag har under dessa veckor bara ätit grönsaker, färska, kokta, stekta, gratäng....ja variationerna har varit oändliga. Jag vet ju att jag behöver få i mig protein också, alltså kött, kyckling ägg och så vidare. Men det har jag tyvärr inte lyckats så bra med.

Kanske har jag 2 gånger i veckan haft annat i gratängen, som falukorv, kyckling och fisk, och jag tycker ju att det har funkat bra. Frukost är ju också bra att få i sig, men jag är ingen frukostmänniska. Så till frukost har jag tagit en shake. Och jag har tagit till mig fasta matrutiner. Innan åt jag typ bara 1 gång om dagen, och en massa godis och annat onyttigt. Så nu får jag i mig min frukost, lunch och middag. Och jag tar mellanmål, det blir alltid någon frukt. Och det bästa av allt. Jag är inte hungrig. Inte det minsta. Och jag saknar inte att äta bröd och pasta.........pasta som jag älskar. Det enda som jag känner sug efter är en cappucino på morgonen och en på kvällen. Men det funkar ju utan också. Godis klarar jag mig utan. Har haft godis hemma under hela tiden, men jag har inte känt det minsta sug efter det......likaså att jag drack cirka 1½ liter Sprite varje dag. Och fördelen är ju att jag älskar grönsaker, annars så hade nog allt fallerat innan det började.

Sen så har jag börjat gå på gymmet. När jag nu har börjat äta nyttigt så har jag blivit mycket piggare. Och jag har ju lite svårt att ge mig ut bara så där, går för det mesta och är rädd hela tiden att jag ska tappa balansen. Att gå på gym tyckte jag skulle vara för dyrt.....årsavgiften är 1800:- Men ibland så är det bra att vara pensionär, jag löste årskort för 650:- vilket är överkomligt tycker jag. Så nu går jag på löpbandet. Började förrförra torsdagen och gick då 45 minuter vilket resulterade i 4½km. Förra veckan så gick jag alla dagarna utan tisdagen för då åkte jag ju till Alingsås. Och imorse så ökade jag tiden till 50 minuter, och ska försöka köra det hela veckan. Tränar inte lördagar och söndagar, men det beror väl främst på att jag inte får vara där då. Men det är ju också bra att vila ett par dagar.

Jag kommer att fortsätta med den här kosten. Den passar mig....på flera olika sätt. Jag har inte ont i magen, vilket känns underbart. Jag vill gå ner några kilo till innan jag har min fest så att jag kan ta på mig något fint. Det är skitkul att höra när folk säger det till mig att det syns att jag har gått ner i vikt. Men framför allt......JAG MÅR BÄTTRE. Mitt enda dilemma nu är ju min värk i nacke, axlar och armar..kunde jag bara bli kvitt det vore livet underbart.

Framför allt......Jag är inte stenhård på detta. redan när jag började så bestämde jag mig för att OM jag var sugen på något som jag verkligen gillar så skulle jag unna mig det en dag på helgen. Men faktum är att jag har inte haft något sug. Och nej, jag har inga mål med detta......det går som det går. Går det bra blir jag glad, går det inte så bra är jag nog lika glad ändå.......fast några kilo tyngre :-) Jag vet att jag har en hel del läsare här på min blogg. Brukar ju inte få så många kommentarer. Men nu skulle jag vilja iallafall få lite push framåt.......så JAG VET att ni är med mig. Iallafall på påndagar då jag kommer att uppdatera min egna vikt.....nu inte bara katternas :-)

Vid start
97,3kg...idag 90,6kg
bröst 101...idag 99
mage 119...idag 112
stuss 113...idag 111

4 kommentarer:

  1. HEJA LOTTA! synd att jag inte skulle kunna göra något sådant då grönsaker är något av det värsta jag vet D: kan det inte finnas någon bantningskur med normal mat inräknad :D men jag tycker att du är skit duktig och jag och Freddan hejjar på dig :D <3

    SvaraRadera
  2. Riktigt bra jobbat Lotta, fortsätt kämpa, du är jätte duktig :)

    Kram Malin (N) :p

    SvaraRadera
  3. Hej Lotta, grattis till din nya vikt, riktigt bra gjort.Känner att jag får lite inspiration av att läsa att du lyckats så bra. Dennis o jag ska börja i morgon, tänkte gå ner några kilon tills vi ska till Varberg och och så är det ju snart sommar....:-)
    Camilla

    SvaraRadera
  4. Bra kämpat! Nu det går så bra och du ser att det ger resultat så kommer det gå som en dans att forsätta :)!

    Kram
    Anngert

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck