Sidor

tisdag 23 maj 2017

Ziras bebisar 10 veckor

Idag är dom hela 10 veckor, det är stort, det är tvåsiffrigt. I människoår är dom...snart 3 år. Alltså, jag begriper mig inte på det där. När kattungen är mellan 2-3 månader är den i människoår 2-4 år. Så hur gamla är bebisarna i människoår? Njaaa, vad ska jag slå till med? Dom fyllde ju 2 månader för 9 dagar sedan. Så om 5 dagar ska dom väl typ fylla 3 år. Med andra ord är dom i trotsåldern. Men inte mot mig, utan mot Zira. Hon går med leksaker i munnen och ropar på dom. Hon går med mat i munnen och ropar på dom. Dom varken hör eller ser henne. Hon till och med tar maten fram till dom och släpper ner den framför dom.
-Nääää, det är ju riktigt äckligt, det har ju du haft i munnen.
Dom busar så hårt med varandra så mamma Zira känner ibland att hon måste gå emellan. Och som på en given signal hoppar dom på henne istället.

Jag är så otroligt glad och tacksam att jag har fått dom så sociala som dom är. Jag kan göra precis vad jag vill med dom utan protester. Bortsett från Athena och Corinne som tycker att det tar för lång tid när jag borstar dom för dom har liksom inte tid. Dom vill ju vara med sina syskon och leka. Att ha samma rutiner i 8 veckor gör att dom lär sig fort. Dom 2 första veckorna var dom ju för små för att hålla på att tvättas, men pillade gjorde jag. Varje morgon är ju samma sak. Innan jag ger dom frukost så väger jag dom, därefter sopar jag upp resterna som är från maten från igår kväll, och då vet dom att snart får dom mat. Och börjar pipa på mig att jag ska snabba mig. Efter maten så tvättar dom själv och går på toa. Då tar jag dom en och en och går igenom dom, tvättar bort böset från ögon. Kollar ju så klart även öronen varje dag. Jag gillar inte när jag ser smuts i öronen. Dessutom kliar det på dom. Sen får doom äntligen komma ut i rastgården och jag hänger efter med min kamera som en paparazzi. Fast dom blir ju svårare och svårare att fota för varje vecka, vill liksom inte alls. Försökte få till någon fin bild på Athena och Sophia bland rosorna som Corinne förra veckan, blev väl så där.

Veckan som var så har ju alla varit smådåliga, dom har spytt och haft diarré. Därför är inte viktuppgången så stor denna veckan. Lite tråkigt kan jag tycka men jag vet ju vad det beror på. Tur dom har lite att ta av så jag slipper oroa mig. Veckans vikter är då
Camio 1269g +70g
Eros 1350g +95g
Athena 1229g +69g
Corinne 1175g +56g
Sophia 1300g +86g
Sarah 1661g +102g (hon måste ju vara med)


Det blev bara 2 bilder på Camio, dom andra var så suddiga så dom slängde jag. Och när jag såg det och skulle ta fler foton så låg han ute och sov. Så jag hoppar det, kommer ju fler dagar 👅






Eros









Athena












Corinne











Sophia. Den översta bilden tog jag igår kväll. Ville visa en av hennes sovstilar 😎













Sarah













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck