Sidor

söndag 28 maj 2017

Phoebe...Uppdatering

I fredags skrev jag ju att Phoebe blev inlagt på djursjukhuset i Slöinge. Veterinären ringde ju senare under fredagen och berättade att hon inte hade svarat på morfinet utan mådde fortfarande så dåligt så dom beslöt sig för att röntga henne också under eftermiddagen. På röntgen kunde dom se att hon hade lungödem (vätska i lungorna) Något var riktigt fel, dock kunde dom inte se att där fanns förtjockade väggar på hjärtat. Men att något med hjärtat hade orsakat detta då det verkade som att hjärtat inte kunde pumpa ordentligt, varav vätska i lungorna. Dom hade bytt medicin och gett henne vätskedrivande och ville att hon skulle vara kvar över natten för att kunna hålla koll på henne.

Igår ringde dom efter ronden och berättade att Phoebe mådde mycket bättre. Efter ännu en röntgen kunde dom se att mer eller mindre all vätska var borta. Hon andades mycket bättre och hade nu inte lika ont. Om jag ville så kunde jag hämta hem henne, men dom tyckte att hon borde ligga kvar då det bara hade gått ett dygn och hämta hem henne som idag istället. Jag kände att det bästa vore att hon låg kvar, då visste jag att där fanns folk som kunde ta hand om henne ifall att något skulle hända. Dom skulle ringa efter ronden idag och jag skulle kunna hämta henne vid lunch. Att gå hemma och vänta på att åka är inte min grej. Så jag kontaktade en uppfödare som bor bara 5km från Slöinge och frågade om jag kunde komma på en kopp kaffe. Vilket gick bra.

Väl där så hann jag faktiskt inte ens dricka  upp kaffet innan dom ringde. Efter ytterligare en röntgen i morse såg dom att läget var detsamma som igår, ytterst lite klarare. Jag kunde om jag ville hämta henne hem på permission. Men dom ville att jag skulle komma med henne imorgon igen då hjärtspecialisten Anna Djupsjöbacka skulle undersöka hennes hjärta. Vilket dom tyckte skulle vara bra. Och vilket givetvis jag tycker tycker är bra. Vill ju veta om det är något med hennes hjärta då hon var HCM-normal. Men det finns ju andra hjärtsjukdomar. Om jag ville kunde hon givetvis vara kvar. Och det ville jag. Vill inte stressa upp henne mer än nödvändigt med en massa resor då jag vet att hon inte är så överförtjust i att åka bil. Men jag ville gärna åka förbi och hälsa på henne så hon fick se mig och gosa lite.

När hon kom in till mig i rummet som vi fick tog jag ut henne och lät henne gå och nosa en liten stund. Hon var lite besvärad över kanylen som satt i tassen. Såg att dom hade rakat av hennes päls ännu mer, nu även på sidan. Annars var hon som vanligt. Till slut la hon sig hos mig på golvet med magen i vädret som vanligt för att jag skulle gosa med magen. I fredags kunde jag knappt ta på henne. Jag hade ingen kamera med mig. Men mobilen var med och jag tog ett par bilder....Jag är så otroligt kass när det gäller bilder med min mobil så ni får ta det som det är. Och så tog jag en liten filmsnutt på henne. Anna skulle kolla henne imorgon klockan 13.00 och ringer efter det.
Bebisarna lever fortfarande. Men vi får se hur det går.



Man behöver  inte leta efter hallontuttar...om man säger så 







1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck