Sidor

måndag 29 maj 2017

Phoebe 4 veckor

Ja!  Jag bloggar väl på som vanligt. Bebisarna lever ju fortfarande och efter dagens ultraljud kunde veterinären se att alla hjärtan slog bra. Och medicinen Phoebe har fått och kommer att få dom kommande 10 dagarna är inget som skadar dom små. Idag väger Phoebe 4384g och hon har gått ner med 92g sedan förra veckan. (sammanlagd uppgång idag är 166g) Vid varje ultraljud av bebisarna har dom sett lika många varje gång, Phoebe har 4 bebisar i magen. Och bara så ni vet, om dom klarar sig så tänker jag behålla en av dom själv.

Jag har alltså varit och hämtat hem Phoebe idag. Och förutom att jag står gapande och inte fattar något så gjorde veterinären det också. Efter att en hjärtspecialist har kollat hela hjärtat, även ny HCM så kunde hon inte hitta något fel. Alltså ingenting!! Jag är ju så klart lika glad för det, det är liksom det bästa beskedet. Men det hade ju kanske varit bra att veta vad som orsakade att hon fick lungödem. Dom tog ju blodprover på henne och alla värden på allt visade normalt. Ingen feber och har inte haft på hela tiden. Andningen normal nu men hon blev lite stressad med allt folk omkring så hjärtat slog snabbt och i otakt emellanåt. Att försöka räkna hennes andningsfrekens hade dom problem med. För att så fort någon tog i henne började hon spinna och då gick det inte. Jag ska räkna andningen varje dag flera gånger om dagen. Undrar hur det kommer att gå för hon börjar ju spinna så fort hon ser mig. Dom ville att jag skulle komma tillbaka om 2 veckor för att dom skulle lyssna på hjärtat igen. Och om 3 veckor ville dom att jag skulle till ännu en hjärtspecialist på Blå Stjärnan i Göteborg. Alltså, jag vill verkligen inte hålla på och köra omkring med henne om hon verkar ok. Om hon får behålla bebisarna så tänker jag inte stressa henne med att åka bil som hon inte gillar. 

Dom har alltså både gjort röntgen och ultraljud på hjärtat och kan inte hitta något, inget som kan ha orsakat tillståndet som hon var i. Dom skrev i rapporten

"Det har inte hittats någon hjärtsjukdom idag vid ultraljud, men vi kan inte heller avfärda det ännu och en ny undersökning av hjärtspecialist rekommenderas.
Fostren mår bra vid dagens ultraljud.
Det har klarnat upp i lungorna, men behandla med vätskedrivande enligt recept"

Detta kalaset kostade mycket mer än vad jag trodde. Så nu står jag helt utan pengar. Skulle ju behöva be var och en som läser swisha 50:- Försäkringsbolaget stod för en kostnad av lite strax över 10.000:- själv fick jag betala lite över 5000:- och då hade jag inte ens den summan utan fick låna så jag kunde få hem henne. Men trodde faktiskt inte det skulle kosta så mycket som sagt.











1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck