Sidor

torsdag 18 maj 2017

Bebisar-bebisar-bebisar

Kl.04.30
Att vakna och gå upp strax innan 03.00 är väl ok men inte det ultimata. Blir ju så trött vid lunch när jag har ätit och lägger mig oftast att vila ett par timmar. Att vakna vid samma tid och se att det är 12 plusgrader gör att det spritter till i kroppen lite extra. Senare under morgonen när jag vet att utekatterna har tagit sin tur förbi rastgården ska jag släppa ut bebisarna.

Jag hatar min uv-lampa. På allvar. Men jag kan inte slänga den, vill inte, trots att jag hatar den. I början när jag köpte Tussen lös jag bara på golvet och soffan i vardagsrummet. Bara det fick mig att gå i taket. Inte att det var pissigt efter Tussen utan fy sjutton vad det är smutsigt här. Trots att jag dammsuger och svabbar golv varje dag. Uv-ljuset visar precis allt. Igår morse gjorde jag detsamma igen, och igen även i köket. Man vet aldrig. Men jag har inte tidigare kollat högre än golvet. Av misstag råkade ljuset hamna på köksluckorna och vips såg jag en massa fläckar som jag inte ser annars. För det ser verkligen rent ut för övrigt. Så efter att ha lyst på alla skåp så var jag bara tvungen att få det rent. Detta var alltså inte efter Tussen utan mig själv. Fläckar efter matlagning, blöta händer och ja, jag vet inte vad. Kan ju tala om att jag tvättar/torkar av luckorna  minst 1 gång i månaden i vanliga fall. Så man kan ju tro att det skulle vara renare än vad det var. Men nu skulle det minsann bli kliniskt rent. Jag började redan vid 6.30-tiden men det var något som tog mig hela dagen. Vilade ju, tog hand om bebisar lagade mat och så vidare. Och blev ändå inte klar. För när jag ändå rengjorde så gjorde jag rent även inne i skåpen och samtidigt rensade jag ut sådant som jag verkligen inte använder. Exempelvis massa skålar som jag inte ens har rört sedan jag flyttade hit för 2½ år sedan. Mamma fick allt (så slapp jag ta det till tippen) Idag blir det fortsättning. Har bara skafferiet kvar och sen ska jag putsa fönstret, byta gardiner och så golvet. Hade besök av Lena för ett par veckor sedan och fick i present en KANONBRA borste som tar upp allt katthår. Den ska jag köra på mattan i köket också. Sen ska det väl ändå vara klart. Pst....När jag rengjorde skåpen så drog jag ner i köket och hade bara uv-lampan tänd, knäppt jag vet, men då fick jag se allt som skulle bort.

Det går kanonbra med alla katterna här nu. Sarah har kommit in i gänget som om hon vore född här. Nu springer hon och busar  med dom andra. Av och till kan Zira ryta till, men inget jag eller någon annan bryr sig om. Speciellt inte Sarah. Igår började hon äta tillsammans med Zira. Gick bra i 1 minut innan Zira tyckte det blev jobbigt. Så då var hon bara tvungen att ge Sarah en smocka. Och det som hände sen direkt var att Corinne gick fram till Sarah och tvättade henne på huvudet för att sen återgå till ätandet. Jag vill fortfarande ha Sarah i sovrummet på natten...för säkerhets skull. Igår kväll när vi skulle gå och lägga oss smet Eros in som en vessla. Jag lät honom vara kvar. Efter 5 minuter hade jag 2 spinnande bebisar vid varandra tätt intill mig som var på väg att somna. Och dom sov båda på samma ställe hela natten. Trodde ju Eros kanske skulle leka. Men han var kanonduktig. Kommer att ha Sarah hos mig natten som kommer också sen får hon vara ute med dom andra. För igår kväll var hon inte lika villig att bli instängd med mig, hon ville gärna ut till dom andra.

Nu ska jag göra en liten test, se vilka som verkligen läser bloggen och som orkar läsa ända till slutet. Kommer du in från FB kan du bara lämna ett hjärta där som en kommentar, då vet jag. Skriv inget annat. Är vi inte FB-vänner kan du lämna ett tassavtryck här i bloggen, gör  inget om du vill vara anonym.
Igår så parade sig Zira och Tussen sig. Zira har visat löp tidigare men jag tyckte det var lite för tidigt, det var för 2½ vecka sedan och det var då Tussen var inne hos mamma. Nu har han varit som ett plåster på henne i flera dagar så jag misstänkte att det kunde vara löp på gång. Hon har inte alls visat det lika tydligt som förra gångerna men i löp är hon. Och vid varje parning känns det som att jag håller på att bli döv. Som tur väl är så är det bra isolerat här för jag har inte hört ett ljud av dom under natten. Jag räknar första parningsdagen som idag och om det tar sig så får bebisarna som är här nu helsyskon den 22 juli. Om alltså det har tagit sig, om allting går bra och om hon går 65 dagar som dom andra gångerna.  Hennes vikt idag är 4210g

Kl.07.55
Snabb jag är. Nu har alla bebisarna varit ute, jag har tagit lite foton och sänt live. Dammsugat överallt och svabbat av golvet. Bebisarna har kommit in en efter en och ligger nu och sover. Det är fortfarande för tidigt att åka till tippen och vidare till Gislaved. Så nu ska jag putsa köksfönstret och ta itu med skafferiet.





För några veckor sedan sa min bror Nenad till mig att jag är jätteduktig med mina katter MEN att jag inte kan fostra dom då dom är uppe på köksbordet. Njaaaaaaa, jag får väl kanske hålla med. 

































1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck