Sidor

söndag 14 maj 2017

Hakuna Matata

-Nädu matte, vet du vad? Sarah spänner ögonen i mig och säger bestämt.
-Nu har jag faktiskt sovit i 2 hela dagar med lite mat och lek emellanåt. Nu måste jag få springa av mig.

Sarah har hittat sin trygga plats här hemma, nämligen i sovrummet. Hon sover uppe vid huvudet eller på mig för att kasa ner och ligga vid mig. Att jag vrider och vänder på mig 1 miljon gånger och dessemellan går upp bryr hon sig inte om. Istället spinner hon. Så i morse när jag gick  upp och ut ur sovrummet sa hon till på skarpen att hon ville vara med. Fast hon tycker att bebisarna är lite äckliga än. Så efter att alla hade fått mat, inte tillsammans, Sarah fick i sovrummet, släppte jag ut Tussen och Zira. Och Sarah fick komma ut till alla barnen. Och jisses vilket spring det var. Fram och tillbaka. Upp i klösen. Ziras bebisar vill gärna hänga på även om dom backar när hon fräser. Och då blir jag lite orolig. Vill inte att hon ska vara högst upp i klösen och att dom andra ungarna ska haka på. Och så fräser hon på dom och mitt i allt så ramlar dom ner. Dom har ju varit uppe tidigare flera gånger men då har inte Sarah varit här.

Sarah är ju 4 veckor äldre och det märks tydligt att hon är längre fram i utvecklingen. Hon har mer styrsel i sina hopp och rörelser. Hon är snabbare, mycket snabbare än dom andra. Och även om bebisarna backar när hon fräser så är dom så pass nyfikna och går fram direkt igen. Fast Eros tappade luften i morse när Sarah sprang om kull honom. Igår fick bebisarna vara själva i sovrummet och Sarah fick vara själv med Zira. Det gick rätt så bra. Men Zira blir stressad över att Sarah är så aktiv och springer omkring. Dom har alla varit tillsammans. Men igår förmiddag fick Camio sig en känga av mamma, han var närmast. Och i morse fick både Eros och Corinne det också. Det blir för mycket för Zira och då klappar hon till den som alltså är närmast. Under dagen ska Zira och Sarah få vara ensamma igen, denna gången längre än igår. Idag måste jag låta Zira visa att hon bestämmer. För nu tycker ju Sarah att det är roligt att vara ute tillsammans med alla och blir ledsen (om hon inte ska sova) över att vara utan dom i sovrummet. Zira tycker fortfarande att det är jobbigt  med en ny bebis här. Men jag vet att det beror på att hon har bebisar själv och hon gör allt för att skydda dom och att Sarah fräser gör ju inte saken bättre. Jag är så löjligt, äckligt, barnsligt orolig för allt som gör att någon fräser eller annat. Men jag vill att alla ska må bra. Till bebisarnas nya familjer brukar jag alltid säga att det är bara att släppa ut, det kommer att gå bra. Jag vet att det gör det och det hade det gjort säkert här också...om det inte fanns dessa småttingar. Men jag låter det ta den tid det tar, vill inte stressa fram något hos någon.

Sent igår kväll spydde Camio. Trodde först att det berodde på att dom hade kalasat och att han hade ätit för mycket. Men nä, han gjorde ju som alltid, åt tills han blev mätt och gick först från fatet. Märkte redan tidigare under dagen att han var lite låg och det var faktiskt även Sophia. Men Sophia har inte spytt, bara Camio. Och han spydde flera gånger. Äckligt tyckte han det var. Första gången någon av dom spyr. Och den första spyan hamnade på mattan i köket, resten av gångerna gick han och spydde i toalådan. Både Camio och Sophia är piggare nu på morgonen och Camio har ätit. Men att han mådde dåligt igår syntes på vågen imorse då han hade gått ner mer än 100g. Jag  misstänker att det kan vara vaccinet.

Just nu ligger alla utslagna och det kommer jag också snart att göra. Så snart jag har tagit antibiotikan blir jag helt utslagen efter ½-timme. Skönt att det är sista dagen imorgon. Tror nämligen att antibiotikan slår ut alla andra mediciner som jag tar. Känner värk som jag inte har känt på länge lite överallt trots att jag tar värktabletten. Orkar inte göra något, är helt slut i kroppen och huvudvärk 3 dagar i sträck nu. Känner att jag hade behövt bara ligga och vila men det går ju inte för tillfället.




Mamma och pappar vilar ut, behövs ibland när alla ungarna har racing fram och tillbaka














Hakuna Matata. Det finns inga bekymmer. En utslagen hjälte efter allt bus i morse.




1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck