Sidor

måndag 29 maj 2017

10-års jubileum

Idag firar jag 10 år som uppfödare. Visserligen fick jag stamnamnet ett par månader tidigare men det tycker inte jag räknas. Idag är det alltså 10 år sedan som min allra första kull föddes, A-kullen. Det känns lite speciellt, det gör det faktiskt. I kullen föddes i denna ordning och med födelsevikter. På bilderna är dom 4 veckor, är ju inte så mycket att se när dom är nyfödda

Antonio Banderas 116g svart



Alyssa Milano 104g svartsköldpadd silver tabby (Milla som jag behöll)


Även ett par bilder när hon var vuxen




Angelina Jolie 104g svartsköldpadd tigré




Angelina, eller Lina som hon kallas i en nytagen bild. Också den enda som jag har en dag som denna. Tyvärr har jag inte kontakt med dom andra ägarna mer än med Andys. Men inga bilder på honom, dom sista var han knappt 3 år då han blev påkörd 😢



Andy Garcia 119g svart


Al Pacino 112g svartsmoke






Redan då visste jag att jag ville ha stora fina britter. Att dom sen inte följde någon standard tänkte jag inte på, jag tyckte dom var jättefina. Redan vid 4 veckors ålder kunde jag se deras stora öronen som dom hade fått ärva av sina mamma (Ekängens Have Mercy "Cindy") som  hade lite för stora öron. Visserligen blev det bättre, men mindre öron hade jag inte varit ledsen över. Jag behöll Alyssa (Milla) i den kullen och det var hon som blev basen för min uppfödning. Jag ville så gärna ha en svartsköldpadd silver och när hon föddes grät jag av glädje.


Milla fick 3 kullar, 2 kullar var helsyskon, kull E&F med Esteticas Sir Lancelot
Eddie Murphy
Elisabeth Taylor
Ellen Pompeo
Enrique Iglesias
Eric Dane
Eva Mendes
*************
Felicity Huffmann
Fjodor Dostojevskij
Frank Sinatra
Freddie Mercury

Och kull K med Sagorikets Lancelot
Kate Winslet
Katharine Hepburn
Kenny Rogers
Kevin Costner
Kiefer Sutherland
Kurt Russell

Lägger inte ut bilder på någon av dom. Det blir mycket att leta efter. Men Ellen ska få vara med då hon när hon föddes var genetiskt omöjlig. För att bli den färgen hon blev, rödsilver (cameo) så var hennes pappa tvungen att vara röd...han var svart. Så jag hade en massa problem där många trodde att jag hade använt mig av 2 hannar. Men efter DNA och en massa andra prover fick jag bevisat att så var inte fallet. Ellen förblev liten i växten och för ett par år sedan fick hon somna in då hon hade många cancerknölar i sin mage.



Bara 17 dagar senare föddes min B-kull (den första då, har 2) Där fanns 3 bebisar där alla hade färgen blå, Bruce Willis, Belinda Carlisle och Brad Pitt. Givetvis var jag vara tvungen att behålla en där också och det blev Belinda som jag kallade för Bella. 


Hela kullen, Bruce Belinda och Brad




Bella som liten och mer vuxen






Under alla dessa år har jag utvecklat en otroligt god vänskap med många av mina kattungeköpare, ingen nämnd ingen glömd. Jag har även åkt på en hel del blåsningar, men det är ju sådant man lär sig av. Jag har träffat en massa underbara uppfödare och kattägare, tyvärr har jag även där lärt mig att "gallra" då rätt så många utnyttjar en så långt det går. När man säger stopp eller sin mening i något, då duger man inte längre. Ni som har känt mig i alla dessa år vet att jag säger vad jag tycker och tänker, även om det ibland kan såra, men jag gör det av välmening för att det inte ska bli fel hela vägen. Jag har lärt mig så mycket om britter och katter i allmänhet, mycket av det är faktiskt av egen erfarenhet. Jag går från punkt a och kan hamna vid t.ex h för att sen ramla tillbaka för att jag har missat något. Jag är inte perfekt på något sätt, jag gör mina misstag, jag läser av folk fel för att jag är för godtrogen och det har hänt en hel del gånger att jag har ångrat att vissa bebisar har hamnat hos vissa familjer. Därför "gallrar" jag även mina kattungeköpare, det måste kännas hundra för mig, det måste klicka mellan oss och mellan dom och bebisarna. Under alla dessa åren som uppfödare av brittiskt korthår och långhår finns det bara en enda sak som jag ångrar. Och jag ångrar att jag inte började tidigare. Men å andra sidan så hade jag ju själv inte utvecklats klart till att bli den människan som jag är idag. En stolt kvinna som står för mina åsikter, en otroligt stolt uppfödare som älskar mina kattungar över allt annat, givetvis även mina vuxna katter. Men just kattungar har alltid varit min passion och att se dom som vuxna, se hur dom har utvecklats känns som ett otroligt stort privilegium. 

1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck