Sidor

måndag 23 maj 2016

Zira 2 veckor

Jag kan ju inte anklaga Zira för att äta mig "ur huset" för det gör hon verkligen inte. För 3 dagar sedan spydde hon och den dagen åt hon knappt något. Ingen magsjuka eller något sådant för då hade Lillan och Love också spytt. Förutom att hon då har spytt så har hennes matlust inte alls varit på topp. Hon äter men bara några tuggor åt gången. Att dom kan bli illamående när dom är dräktiga vet jag ju, men det brukar komma vid 3-4 gångna veckor. Fast jag har ju haft andra dräktiga honor som har spytt både vecka 1 och 2, men vilka det var kommer jag inte ihåg. Ända sedan hon kom hem har hon varit jättelugnt, inte alls haft dom race som hon brukar ha med att leka och springa omkring. Hon ligger mest och sover hela dagarna. Något annat som har ändrat sig i hennes beteende är att hon vill gärna ut mer än vanligt och då ligger hon uppe på kullen. Likaså vill hon ha mer egentid hos mig i sängen, hon ligger och gosar säkert 15 minuter längre än tidigare och när hon går iväg för att sova så lägger hon sig inte som tidigare på den andra sänghalvan utan bara 20-30 cm från mig. Så att hon har nära ifall hon får för sig att sträcka ut huvudet för att bli kliad under hakan. Hennes vikt idag är 3698g och hon har gått ner med 15g under veckan som varit

Lillan löper fortfarande, idag är det 11 dagar och jag håller på att bli TOKIG!! Måste säga att jag beundrar dom uppfödare som  har fler än 1 hona för oftast sätter dom ju igång varandra, Och det finns ju många uppfödare som inte ger sina honor p-piller. Det var ju Zira som satte igång Lillan då hon kom hem från Olle. Lillan tyckte väl hon luktade gott för det tog ju knappt 2 timmar innan hon satte igång. Lite jobbigt är det också när man har folk hemma. Och inte vill jag släppa ut henne, är hon ute så ska jag vara där också så jag kan tysta henne. För det räcker om jag går in så sätter hon igång. Jag vill inte störa grannarna med hennes vrål, men å andra sidan....Mamma har ju inte ont av det och grannen nedanför henne får väl följa sitt eget råd till grannarna för att man inte ska höra hundarna skälla...sätta på sig hörselskydd.

Just när det gäller grannar (gäller inte bara mina egna grannar) så tycker jag dom kan städa framför sin egna dörr innan dom kommer och röjer framför min. Finns mycket att skriva om detta och jag har varit på väg flera gånger under månaden som har gått. Men jag låter bli att gå in på vad som har hänt, iallafall just nu. Men det kommer när jag får nog. Patetiska människor finns det gått om och har man inget annat för sig och är avundsjuk och hämndlysten av olika anledningar (inte bara när det gäller mig) så gör man saker som man med tiden kommer att ångra. Jag är inte alls förvånad att just sådana människor inte har så mycket folk omkring sig, vänner tryter om man inte är rädd om dom, man ska både ge och ta. I bästa fall har man bara sin familj att vända sig till och umgås med. Ja jisses, jag kan inget annat än att skratta åt det. (Håll tillgodo, jag vet att just DU läser detta) Hur som helst, jag kan med gott samvete släppa in olika myndigheter in i min lägenhet för jag har faktiskt ingenting att dölja. Min hyresvärd som var här igår släpper jag in med glädje, jag vet att jag har det snyggt och prydligt. Nog om detta...Just nu!

När det gäller Love så mår han i stort sett bra. Jag kan bara emellanåt se att han haltar till men inte överdrivet. Jag ville helst inte släppa ut honom i rastgården igår kväll men hans ögon var bedjande och jag gav med mig. Han hoppade runt och lekte som tidigare och till slut blev han trött och lade sig en stund på korgstolen för att sova. Som vanligt om han och lade sig i soffan så fort jag befann mig där. När Josefin och Marcus var här igår så låg han uppe hos Marcus och myste. Så han är inte bara social gentemot mig utan mot alla som vill ta upp honom. Bilderna och filmen tog jag igår.


Va! Ska jag vara dräktig? Zira har inga bekymmer och inte bryr hon sig heller




Love tar en mysstund med mamma Lillan. Han passar på medans Lillan är lite lugn









Lillan ligger och tvättar sig




Och Love ger sig ut på nya äventyr







Som i längden blir tröttsamt och då måste man vila lite













2 kommentarer:

  1. Som vanligt, fina bilder och trevlig text och tom jag vet vad du menar.....

    SvaraRadera
  2. Spännande..Zira..
    Så fin Lillan , med Love..
    Härlig videosnutt..på Love..så underbart han har det ute..
    Så fint du har det!!
    ��Kul att se..o läsa...
    B&B&L

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck