Sidor

tisdag 17 maj 2016

Utställningspremiär för Phoebe

Helgen som precis var har alltså Phoebe varit ute på sin förta utställning. Jag är jättestolt över min lilla tjej som skötte sig exemplariskt trots att hon tyckte det var lite läskigt med så mycket stoj runt omkring henne. Och hon skötte sig kanon på domarbordet. Ville dock inte visa upp sin leksida. Tyckte hon gav båda domarna det "onda ögat" Men det gjorde hon inte, det är hennes uttryck som är sådant.

På lördagen hade hon Laura Scholten som gillade henne jättemycket. Hon fick kanonbra bedömning och Laura var extra lyrisk över öronplaceringen som hon tyckte satt perfekt, något hon också strök under på bedömningslappen. Hur som helst så ville Laura ha upp henne för nominering och jag tappade nog hakan lite. För Phoebe blev nominerad och gick alltså vidare upp till panelen. Nervös blev jag ju så klart, fast mest för hur hon skulle hantera situationen. Vilket hon klarade bra. Såg ju vilka andra bebisar hon gick mot och visste hon inte skulle bli vinnaren, vinnaren blev min favorit, en liten bengal som var minkspotted. Den hade jag lätt kunnat norpa med mig hem.

På söndagen hade Phoebe Lena Chapman som domare. Kanonbra bedömning där också. Men, detta är ju rätt så roligt....Lena tyckte att öronen satt för tätt. Och att hon hade för mycket markeringar i pälsen. Men hon fick sitt EX1 som på lördagen och jag blev ledig resten av dagen vilket var helt underbart. Synd att inte även Dackekatten har det som så att man kan gå hem tidigare om man inte går vidare.

Några bilder tog jag, men dom blev inte så bra. Orkade inte riktigt vare sig på lördagen eller söndagen på grund av värken i fötterna. Svårt att ta mig ner och få in riktig skärpa. Men några av dom lägger jag ut här.
Phoebes bedömning på lördagen




Och bedömningen på söndagen



På lördagen var Phoebe uppe för nominering ju. Minns jag inte fel så var det 3 bebisar som stod mot varandra. Och det blev Phoebe som blev nominerad. Och nedanför ser ni anledningen till att jag tappade hakan. En så superfin liten tjej, alltså kolla hennes päls. Bilden är dock tagen på söndagen. Bebisen heter Felicia from Blueberry Blossom*LV (brittiskt korthår)
Hon är född i december 2015 och har färgen blå, ägaren heter Ulrika Eriksson





Uppe i panelen så var det denna bebisen som vann och blev Best In Show
S*KungsgardenCats Koala, en bengal med färgen minkspotted (hane och född december 2015)
Ägaren heter Lennart Wahlberg





Detta är Dante




Dante heter i stamtavlan SE*BaraBus Andy Pipkin och har färgen blå. Nedanför ser du honom tillsammans med hans husse Taito Sund, matte Ingela var hemma. (Kul att få träffas igen Taito)





Man kan ju inte bli annat än kär när man såg denna gosse på domarbordet. En äkta liten showkatt som låg på domarbordet och charmade alla. Detta är en blå hane (brittiskt korthår så klart) och han heter i stamtavlan S*Applecat Oscar of Sweden Ägaren heter Ulrika Eriksson





En annan "liten" nalle som var där på söndagen var Kompiz. I stamtavlan heter han Tawalli's Frank Sinatra och har färgen rödsilver. Matte heter Anngert Fyhr Han blev i söndags Supreme Premier och en stolt gammelmatte (jag då) fick allt en liten tår i ögat.






Så ut till bilen och hämta bucklan som jag hade fyllt och lämna över



En söt kille med färgen svartsilver. Det är alltså något speciellt med silverkatter, jag kommer inte ifrån det. Detta är en hane som i stamtavlan heter S*Tylökatten Alexej Vronskij. Ägaren heter Ingrid Arklund




En rätt så stor och maffig kille vid namn S*Alway's Barnaby. Han har färgen lila harlekin och ägaren heter Ann-Britt Eriksson





Nu är det som så att jag är inte alls särskilt förtjust i colourpoint och det vet ju dom flesta av er. Men denna honan, alltså så vacker. Hon heter S*Superbus Come To My Party och har färgen bruntabbymaskad. Ägaren heter Magdalena Danielsson




Härliga Elisabeth Lindskog med S*Millington's Ashley J. (Pau) Denna hanen är farfar till Phoebe :)





Och så en annan favorit. Jag tokälskar honom. I stamtavlan heter han S*Tassar & Svans Cosmos. Ägaren heter Peter Hultenius. Hans pappa är är Pau på bilden ovanför så lite släkt till Phoebe är han ju






Så klart ska Phoebe vara med på ett hörn. Dock bara i sin bur för jag lyckas ju inte fota henne vid domaren eller med mig själv. Och vid förfrågan av några om dom kunde ta kort med min kamera var det ingen som ställde upp. För jobbigt.



1 kommentar:

  1. Finaste...PHOEBE..såklart!
    Så härliga färger...o så lilla goa nosen...
    Hälsar B&B& Matte Lena

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck