Sidor

söndag 22 maj 2016

Love 11 veckor

Och hans 11-veckorsdag började inte så bra. I vanlig ordning var vi ute i rastgården och Love lekte och busade som vanligt. Hade ju med mig kameran för att försöka få till någon bild men denna lilla grabben har svårt att vara still. Han är så otroligt nyfiken och lekfull men han har aldrig gett mitt hjärtstopp...förrän idag. Efter en hel del försök på ett bra foto så filmade jag honom, bara för att visa varför jag har svårt med att få till några bilder på han. Minuten efter filmandet då han sprang iväg hoppade han till efter en fluga. Hoppet var max 20 cm och han har hoppat betydligt högre tidigare. Jag såg ju själva hoppet och jag såg hur han direkt tog upp baktassen och började hoppa på 3 ben samtidigt som han började skrika hjärtskärande. Alltså, Love låter ALDRIG annars, inte ens när han vill ha mat, då öppnar han bara munnen och fram kommer ett väsande som ska likna ett jamande, knappt hörbart. Mitt hjärta började slå minst 4 gånger fortare för jag visste ju att nu har han ont. Baktassen bara hängde där, precis som att den hade gått av. Jag tog ju givetvis upp honom med en gång, ville inte att han skulle belasta tassen mer än nödvändigt. Och han tittade på mig och var så ledsen. 5 minuter senare hade jag veterinären i telefon.

Jag är så tacksam och glad för att Love är den sociala katt som han är för han älskar ju att vara med och bli buren så det var inga protester med att få honom ligga still. Efter samtalet med Ulrika (veterinären) så tyckte hon att jag skulle vänta ett par timmar innan jag åkte med honom till vet. Han hade nu lugnat sig och vid test så såg jag att han trots allt tog ett par steg med tassen även om han haltade jättemycket. Gick runt med honom i cirka 20 minuter där han också fick lite mjukost som tröst. Vet ju att om han har riktigt riktigt ont så skulle han rata osten. Men det slickade han i sig utan problem och precis som att den var medicin så ville han ner och iväg när han var klar, och nu haltade han knappt något. Hoppade lätt upp i sängen där han lade sig för att sova och där han fortfarande ligger och sover. Troligtvis så fick han en liten stukning som gjorde jävligt ont. Varför han hamnade snett med baktassen vet jag inte, kanske för att flugan distraherade honom och han hade inte riktig koll. Många tankar flög genom huvudet på mig och jag är så glad att jag har mina kattungar försäkrade ifall jag nu hade behövt åka in med honom. Men inte nog med dagens olycka.

Igår jabbade han iväg en humla. Jag har läst sedan tidigare att OM katter får tag i en humla så ska jag inte fram direkt för att försöka ta väck den, då är risken stor att katten tar den i munnen för att få ha den för sig själv. Och jag såg ju även detta. Humlan var inte ens på insidan av rastgården, den hade typ mellanlandat bara och Love tog tassen och klappade till den. Det resulterade i en svullen framtass 5 minuter senare. Men hellre det än att humlan hade kommit på insidan och han hade fått tag på den med munnen. Svullna tassar efter humlor eller getingar har jag varit med om här tidigare och vet att det inte är någon fara, tassens svullnad går ner under kvällen. Han slickade lite på tassen men sen lade han sig för att sova. Och igår kväll var tassen precis som vanligt. Hujedamej, det har varit 2 jobbiga dagar för honom, men han har tagit det som den karl han är.

Och han är som sagt en livlig grabb. Inte mycket fett på den kroppen. Och han ser liten ut, det gör han. Kanske för att pälsen är så otroligt kort så han inte blir så dunig, jag vet inte. Jag har iallafall aldrig varit med om att någon av mina katter har haft så här kort päls, även om man just nu kan se lite stickelhår på honom. Den är även tjock faktiskt. Nu när jag gick in för att få ett foto på pälsen så har han bytt plats, ligger på golvet och leker. Han jabbade med baktassarna mot min hand och jag känner att han har kraft i den. Den har heller inte svullnat.

Trots att han ser liten ut så väger han helt otroligt mycket alltså. Hans vikt idag är 1477g och han har under veckan ökat med 154g. Han väger bara 11g mindre än Kurt vid samma ålder. Ni som har sett Kurt vet hur stor han var redan då så jag tror att Love blir stor också så småningom även om han är urvuxen nu och samtidigt liten.


Dessa bilder är tagna igår när han hjälpte mig plantera







Hans svullna tass efter humlan





Men han tog det lugnt och somnade som att ingenting hade hänt







Bilderna nedanför är tagna i morse




























Ni som förstår er på det ser att pälsen är kort



Hans stickelhår är inte speciellt långa dom heller




Man behöver inte gräva djupt för att komma till botten



På bushumör




Han jabbar med baktassen som han hade så ont i, det är den översta, alltså hans vänstra sida






Och ingen svullnad







Hjälpen bestod mest i att rulla runt i hinken







En knapp minut efter denna filmen gjorde han illa tassen

1 kommentar:

  1. Han är sååå söt och de har så fint i sin kattgård. Pöss påer

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck