Sidor

onsdag 9 juni 2010

Tindras bebisar födda :-)

Tindra och Fjodor blev alltså blivit föräldrar igår och det blev 2 grabbar och 3 töser. Dom är helt underbart ljuvliga, och detta är total lycka. Oj, vad jag har längtat. I måndags när jag hade vägt Tindra så delade jag hennes uppgång i 250 och det visade då 4½ kattunge. Ok, tänkte jag. Antingen är det 4 lite större, eller så är det 5 lite mindre.......Jag som trodde 2 max 3 bebbar :-)  Det har inte blivit så mycket till sömn natten som var, för vem har tid att sova nu när man kan sitta och titta på dessa små underverk. Och här kommer då en liten förlossningshistoria. Lätt att vara kaxig nu när allting gick så superbra :-) (Det kan hända att jag ändrar könen)
 
Under hela dagen igår så ville ju Tindra att jag skulle massera hennes mage, och hon gick till bolådan ofta. Där låg också Eva så Tindra fick en massa gos från henne också, och jag passade på att filma dom När jag hade filmat klart så gick jag iväg till köket för att hämta kaffe, och då hörde jag bara att det plaskade till.....då där hux flux. När jag tittade efter vad det var så stod Tindra där och tittade på mig frågandes......-Kan du komma nu? Då var klockan 16.15 och slemproppen hade alltså gått. Efter några få krystningar så kom den första bebben ut men rumpan först, en röd liten tjej och klockan var 17.00 och hon vägde 96g. Just då visste jag inte om det var en tjej eller en liten grabb. Tindra gjorde allting rätt direkt från början, både med navelsträngen och moderkakan, superduktig.
 
När klockan blev 17.50 kom nästa bebbe ut. Här blev jag nästan lite orolig, 2 fosterblåsor på samma gång, och den som låg ytterst såg jag var ännu en bebbe med rumpan först. Men så helt plötsligt så åkte den ena blåsan in, och det kom en liten rödsilver bebis........ cameo....jippi. Vikten på denna var 92g. Kollade könet men var osäker.Medan hon navlade av denna så fick hon ett par värkar, jag kollade där bak, och såg ännu en med rumpan första, och vips så var den 3:dje bebisen född, klockan var 18.00 så det tog bara 15 minuter mellan dessa. Denna lilla vägde 91g. Misstänker att det var den som hade blåsan utanför samtidigt.
 
Nu tyckte Tindra att hon var tvungen att vila en stund. Bebisarna låg och tuttade på henne, och det tyckte jag var superbra, för då fick hon sammandragningarna som hon behövde. Jag gav henne lite druvsocker, för även om allting gick så bra med dom som nu var födda så var hon trött. Och lite mat fick hon i sig också. Sen så låg hon och somnade mitt i allt medan bebisarna åt. Och där låg hon i nästan 2½ timme. Jag kände mig inte orolig för hon hade inga krystningar. Men när dom väl började och jag tittade där bak så tänkte jag....-näääää, ännu en med rumpan först. När denna bebisen var ute till hälften så gick fosterblåsan sönder. Och då tänkte jag att här får jag hjälpa till att dra ut bebben så den inte får i sig fostervatten. Så jag tog tag om baktassarna och när den andra krystningen kom för Tindra så var bebben ute, klockan var då 20.21. Här var ännu en bebis som var röd och vägde 103g
 
Efter att Tindra vilat sig i nästan 1½ timme så kom den sista bebisen ut, även denna en röd, och han vägde 102g. Han var den som hade mest päls av dom, så det kan vara så att han är långhårig, men jag är inte säker. Tindra har alltså varit superduktig, och jag är så nöjd. Alla bebisarna mår bra, och äter. Och alla ser ut att bli bra :-) Och här kommer då bilder på var och en av dom, och en liten presentation av dom :-) Fler bilder kan du se på min hemsida :-)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck