Sidor

tisdag 15 juni 2010

Tindras bebisar 1 vecka

Det har redan gått 1 vecka alltså. Dom växer och mår bra. Har inte stödmatat något, och det har heller inte behövts. Tindra sköter nu all deras toa själv, och tar mammarollen på fullaste allvar. Det har inte gått så bra att fota dom, för så fort dom piper så är Tindra där. Men när jag håller dom i min hand så är dom tysta, så idag blev det en del bilder på dom där min hand också syns. Igår så hade ju Jamie öppnat sitt ena öga, och dom andra var på väg. Hon har fortfarande ena ögat öppet, och Jane har öppnat båda sina idag. Dom andra är fortfarande på väg. Man ser det genom att det ser ut som ett litet kors i ögonvrån :-) Dom är väldigt aktiva vid mjölkbaren, och det brukar ta en liten stund innan alla har kommit till ro. Men dom går ju upp i vikt och det är huvudsaken. Idag så ser det ut som om dom inte har gått upp så mycket i vikt, men det beror på att jag har vägt dom 4 timmar tidigare....orkade inte vänta. För min egna del så kommer jag att väga dom senare idag, men sen i fortsättningen kommer det att bli tidigare igen nu när jag har dagens tidiga vikt att gå på.
 
Julia Roberts 186g +14g
Jamie Lee Curtis 190g +9g
Jane Seymour 183g +8g
James Dean 190g +6g
Julian McMahon 191g +12g
 
Idag så vill jag också gratta B-kullen som fyller 3 år, Bella, Bruce och Brad. Bruce, som vi alla nu känner som Bus får säkert något gott idag, och likaså hoppas jag att fodervärden Lotta ger Bella något. Hur det är med Brad vet jag tyvärr inte. Lena som köpte honom  kastrerade honom och placerade om honom, men har inte talat om till vem trots flera påtryckningar av mig. Vet bara att han ska bo här i Smålandsstenar.
 
Sen så är det så att jag har haft 2 katter på rymmen idag. När jag fotade bebisarna så tog jag en liten paus, och gick ut på altanen. Satt och rökte, och hörde hur det knäppte i taket. Det brukar det ju göra om solen ligger på, eller om det är riktigt kallt. Men nu tyckte jag det knakade lite väl mycket, och tittade upp. Då såg jag att det var fyra tassar som gick där. Undrade vad det var för katt som hade kommit hit, och hur i fridens namn den hade kommit upp på taket. Tog på mig skorna och gick ut för att titta. Då spatserar Eva där som om inget hade hänt. In för att ta en vippa och locka henne, och samtidigt grabbade jag tag i kameran....måste ju ändå fota.Men det blev bara en bild, sedan var jag tvungen att locka ner henne. Vet inte var hon kom ut igenom, men för att vara på den säkra sidan så slog jag några extra knutar där jag trodde. Hade då kollat överallt i rastgården, men inga synliga hål.
 
Efter att jag hade fotat bebisarna gick jag ut igen för att kolla så inte Eva hade kommit ut på något sätt. Nädå, det hade hon inte, men nu så var det Fjodor som var på andra sidan nätet och spatserade på en bjälke till taket i rastgården. Hur i hela fridens namn kom han upp där. Jag höll på att bli tokig. Då kom jag på att både han och Eva kanske hoppade upp på fönsterbläcket och sedan vidare den vägen. Där finns det en öppning även om jag nu trodde att chansen var liten att det var där dom kom ut. Hur som helst så satte jag dit provisoriskt spaljén som jag hade till vinrankorna innan. ÄNDÅ var Fjodor ute när jag kollade ut efter 15 minuter. Nu så öppnade jag fönstret, för det kan ju iallafall vara så att han på något sätt kom ut där. Och sedan dess har ingen katt rymt igen. Det tog dom nästan 3 år att hitta den glipan. Nu när jag har bloggat klart ska jag skruva dit en planka som tänker hela glipan. Kommer dom ut iallafall så vet jag inte vad jag ska göra....får gå igenom nätet minutiöst.
 
 
 
Julia
 
 
 
 
Jamie
 
 
 
Jane
 
 
 
 
James
 
 
 
 
Julian
 


Eva på rymmen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck