Sidor

söndag 4 augusti 2013

Tuttproblem

Idag har det inte varit någon rolig dag. Visserligen gillar jag ju att ha bebbarna i famnen och jag har absolut inget emot att handmata dom men idag blev det lite för mycket.
När jag i vanlig ordning kollade bebisarna i morse och vägde dom så hade Céline inte gått upp något, hon hade till och med gått ner under natten. Givetvis blev jag lite småstressad med en gång. För jag hade ju precis tagit henne från en tutte där hon åt. Och samtidigt såg jag att tippen på den tutten var full med mjölk. När jag skulle torka av Jamie så gick inte den här mjölken bort, det var nämligen ingen mjölk. Det var som typ en vit hatt på tutten. När jag tog på den för att försöka få ut mjölk så gick det inte. Kollade lite extra på Jamie men hon verkade som vanligt och hon ömmade inte heller. Så från igår att hon hade 5 fungerande tuttar har hon nu alltså bara 4. Och 6 ungar. Visste att det bara fanns en sak att göra idag, nämligen stödmata hela gänget.

Ringde veterinären och blev inte så mycket klokare av vad det kunde vara för det visste inte hon heller. Just denna vetten hade aldrig sett något sådant (skickade bilder) så hon skulle prata med en annan i morgon och återkomma till mig. Tills vidare tyckte hon att jag kunde avvakta tills i morgon då Jamie inte är allmänpåverkad eller öm. För hon ligger ju där och låter dom tutta på henne. Och det är denna tutten som Céline har bestämt sig för att det är hennes. Att dom vill vara vid den fast det inte kommer någon mjölk förstår jag inte. Men å andra sidan så kan ju jag inte se om det kommer något när dom suger där. Detta är då också anledningen till att det blev en sen blogg idag för jag ville kolla vikt och allt det under dagen. Och här kommer vikten, både från i morse och nu ikväll. Det är bara dom med en tsjärna efter sig som ville ha stödmatning, dom andra vägrade

Cher 134g +10g ikväll ökning med 9g *
Céline 132g -2g ikväll ökning med 9g *
Cris 131g +13g ikväll ökning med 7g
Colin 141g +16g ikväll ökning med 7g
Cary 130g +12g ikväll ökning med 5g *
Casper 137g +12g ikväll ökning med 9g

Hon är så söt Cher, och jo, jag har bestämt mig för att även hon är svartsköldpadd smoke. Läckert





Casper ville inte alls ha någon ersättning, han ville bara sova





Hela gänget ligger och tuttar så sött





Och här är då tutten som jag inte vet vad det är med. du som läser och kanske vet....skriv gärna det i kommentarrutan.






Och så en filmsnutt. Tycker dom verkar mätta och belåtna trots läget.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck