Sidor

lördag 3 augusti 2013

Jobbig natt

Natten som var nu har varit lite jobbig. Igår så började ju Jamie i vanlig ordning att vilja flytta på sina bebisar. Varför hon vill göra det vet jag inte, men så har det varit med hennes 2 tidigare kullar också. Men jag har ju lagt igen så att hon inte kan ta sig in under sängen. Men ett litet hörn hittade hon vid en vägg och där hittade jag alla. Så jag satte igen det också med kattmatskartonger. FAST jag gjorde det och hon inte hade en chans att komma in så fattades det en unge efter en stund iallafall. Hon fick inte plats, nej....men hon släppte ner en av ungarna och när jag letade kunde jag inte hitta den alls...För givetvis skulle den vara tyst. Men efter många om och men så hörde jag ett litet tyst pip och där låg Colin...precis så att han fick plats. Tog alla ungarna och lade ner dom i korgen och där har hon varit sedan dess. Inte försökt flytta på dom trots att det är öppet ut. Hon ligger vid dörröppningen och vilar bara på det svala golvet.

Att natten har varit jobbig beror på att varje gång när dom små ska äta så är det en massa bråk om tuttarna. Efter närmare koll på Jamie så såg jag att där bara fanns 5 tuttar som används. Så den av dom som inte är snabb nog får alltså bråka om en av tuttarna. Så inatt har jag fått stödmata. Lät alla få i sig lite mjölkersättning. Och sen så hade jag Cèline i famnen en bra stund för det är hon som är gamen i gänget. Hon roffar åt sig med säkerhet den absolut bästa tutten...och har gjort det sedan hon föddes. För 2 dagar sedan :) Fast stödmatar dom brukar jag ju göra vare sig det behövs eller inte (dock inte på nätterna om det inte behövs) Det är ju en del av det jag gör för att få nära kontakt med dom redan nu när dom är så här små. Och så kissar & bajsar jag dom. För er som inte vet så hjälper jag till att få igång deras toa utan mammas hjälp med att gnugga dom där bak med en ljummen tvättservett så att dom kissar och bajsar då. Också en del i det jag gör för att få dom sociala och vana vid mig och sedan inte vara så skygga hos sin nya familj. Märker redan nu resultat då dom börjar rulla sig i min hand , är tysta och så där helt underbart gosiga :)

Under dagen så kommer jag att låta dom som väger minst nu på morgonen få ligga och tutta på Jamie för sig själva. Dom andra ska jag ha med mig upp i soffan och lägga dom mot mig och BARA gosa och njuta av att ha smått här hemma igen.  Cris och Casper behöver lite egen mammatid. Och då får dom massor av tuttar att välja mellan. Eller om jag tar dom 3 och 3...får se vad Jamie tycker om det. Ska iallafall börja med dom minsta. Deras vikter idag är

Cher 124g +11g
Céline 134g +14g
Cris 118g +7g
Colin 125g +19g
Cary 118g +15g
Casper 125g +9g

1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck