Sidor

måndag 19 augusti 2013

Ajajaj

Det bultar och det bankar...överallt. Har till och med ont i skinkorna bara för att jag har stått böjd lite för länge. Och jag har dragit rötter, så mycket så jag tror att träden utanför kommer att vara döda imorgon. Nämen alltså....så här är det.

Min rabatt med aklejor nedanför köksfönstret skulle jag ju plantera bak utanför altanen som jag skrev för någon dag sedan. Men innan jag kan dra upp dom så måste jag ju fixa till där och dra upp annat och ja....ni vet....bara en massa jobb. Och när jag började så blev jag bara så less. Inte så konstigt att blommorna som var här innan inte trivdes. Jag har glömt, förträngt att det fanns en massa rötter här som jag aldrig drog upp när vi flyttade hit. Visste ju inte om vi skulle bo kvar. Så jag fuskade och byggde upp en rabatt med 3 rader tegelstenar.Funkade bra ända till denna sommaren då när det mesta bara blev halvdant....alltså 3 år senare.  Så inte blev det något planterat, fanns liksom inte tid till det idag. Istället har jag dragit upp och rensat rötter. Och nu när jag har lagt ner så mycket jobb på det här så kommer jag att åka till Gislaved imorgon och köpa lite fler rosor. För det har jag köpt idag. Dom är bara så snygga. Och dom ska under köksfönstret.


Dessa rosor köpte jag idag, kunde bara inte låta bli. Dom är cirka 60-65 cm och har röda rosor och just nu massor av knoppar. Blommar länge står det på dom. Och dom kostade bara 75:-




Aklejorna som ska grävas upp och planteras vid altanen (+ rosor som jag ska köpa imorgon, blir nog något i lila som jag såg idag. Aklejorna är ju lilasvarta så det kommer att passa bra ihop. Här ska alltså rosorna jag köpte idag planteras.




Och här har jag börjat gräva redan förra veckan. Nu är det "bara" att fortsätta.





Och här har jag dragit upp allt. Nja, inte riktigt, det finns rötter kvar som är så stora så jag kan inte rucka på dom men dom ligger cirka 60 cm ner nu...allt annat är borta. Har plockat bort allt på gräsmattan och vattnat upp jorden i rabatten ordentligt. Kommer med all säkerhet INTE orka gräva i morgon den nya rabatten så jag får snällt vänta på att Benny kommer hem efter jobbet och hjälper mig.







1 kommentar:

  1. men jösses. Du kommer att få känna av detta i flera dagar ;) KOmmer att bli så snyggt

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck