Sidor

torsdag 14 juli 2016

Zira's bebisar födda

En solig torsdag morgon som visade sig bli en solig dag utan regn födde Zira sina bebisar. Redan igår kväll visade hon att det nog var dax, hon la sig vid bolådan i garderoben efter att hon hade gosat med mig. Men jag hade bestämt mig för att hon inte skulle ha dom där inne. Helt perfekt för henne och bebisar men trångt och katastrof för mig. Så jag tog mitt täcke och några kuddar och gick ut och lade  mig i soffan. Behövde inte ta med Zira för jag visste att hon skulle komma lullande efter mig inom 1 minut vilket hon också gjorde. Där i soffan slumrade jag av och till under hela natten, kollade till henne 1 gång i timmen. Ett par gånger var hon uppe hos mig och låg där och jag kunde känna hennes förvärkar och bebisar som lekte rövare där inne. Vid 04-tiden bestämde jag mig för att gå upp, ville inte riskera att vattnet gick i soffan vilket ju skulle vara lite onödigt. Så jag satt/låg med henne en stund vid bolådan innan jag gick  upp och gjorde kaffe. Hon hade fortfarande värkar men var helt lugn.

Med mitt kaffe satte jag mig vid datorn för att kolla lite och hon hoppade upp på bordet som vanligt. 3 minuter senare höll jag på att sätta kaffet i halsen, hon började krysta där på bordet och då var klockan 05.38. Visste ju att det inte var någon fara, slemmisen skulle ju  komma vilket den gjorde 05.54 alltså 16 minuter efter att jag hade lagt henne i bolådan. När klockan slog 06.22 alltså ytterligare 26 minuter senare gick vattnet. Så jag tänkte att det kommer nog bebisar under dagen. Var på väg att gå ut och fylla på med mer kaffe men hoppade det, hennes första riktiga krystvärk kom och 3 krystningar senare var första bebisen född, då var klockan 06.48 Så tänkte att nu kan jag fylla på med kaffe medan hon tvättar den lilla men det blev bara till en tanke för hon började krysta igen och efter 3 snabba krystningar kom bebis nummer 2, kl.06.56, alltså bara 8 minuter senare. Jag hann inte med. Nästa bebis föddes 07.26 och sen vilade hon till bebis nummer 4:a som kom kl.09.12. Dom första 2 kom med huvuden först denna kom med baktassarna. Zira hade inte sagt ett ljud under hela tiden men denna kom det ett litet skrik på...inte så konstigt. Mer vila för Zira och bebis nummer 5 föddes klockan 10.46 och sen blev det lugn i över 2 timmar innan bebis nummer 6 föddes.

Jag tyckte mig i början kunna se skillnad på dom och det tror jag att jag fortfarande kan. Men för säkerhets skull fick 3 av dom snoddar runt halsen innan jag är hundra, måste hålla koll med tanke på vikten. För tillfället tror jag att det är 3 tjejer och 3 killar. Jag har kollat flera gånger men vet att det kan vara missvisande första dygnet. Under åren som jag har varit uppfödare är Zira den honan som har haft den lättaste förlossningen och jag är otroligt stolt över henne som klarade allt så kanonbra. Bebisarna har varit vid tuttarna och suttat, några av dom i pälsen. Dock har dom just nu lite svårt att få tag på dom, mest för att Ziras bröstvårtor är små. Förhoppningsvis blir det bättre om några dagar. Efter att hon fick bebisarna kan jag också känna att hon är lite hård över alla tuttar. Jag har gett dom ersättning så att dm har energi till att kravla runt och leta. Får se hur det blir under natten. Dom ligger och sover och är knäpptysta så jag tror inte dom är hungriga. Visserligen har jag gett dom ersättning men inte alls mycket då jag vill att dom ska dia och få igång Zira's mjölk. ett mindre problem återstår, jag har fortfarande inga namn på dom. Men här kommer dom iallafall
Vid födseln vägde dom
1:an 110g rödspotted hane
2:an 96g rödtabby hona
3:an 102g röd hona
4:an 106g rödtabby hona
5:an 113g rödspotted hane
6:an 112g rödspotted hane
Reservation på färgerna med mönster, kan vara "bara" röda


1:an hane










2:an hona












3:an hona














4:an hona









5:an hane










6:an  hane







5 kommentarer:

  1. 3an tabby? Tycker mer att den i så fall är spottad men 4:an hon har ett tabby mönster med kontraster. Men uj så söta de är

    SvaraRadera
  2. Stort grattis till så många härliga rödisar!!! Så skönt att allt gick så bra o de ser sååååå fina ut!!!

    SvaraRadera
  3. Håller nog med om att hon nog är mer röd än spottad. Är jag fel ute när jag tycker att ettan, är den finaste av hanarna?

    SvaraRadera
  4. Superfina allihop! Stort grattis till dig och Zira ��

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck