Sidor

fredag 22 juli 2016

Världens godaste korvstroganoff

Den rubriken råkade jag läsa för ett par månader sedan när jag var ute på nätet. Givetvis var det något som jag var tvungen att kolla upp. Korvstroganoff är ju något som man gärna "slänger" ihop då det går snabbt. Redan för några år sedan gick jag över från den vanliga som man gör då jag inte tål ketchup i stora mängder, och då hittade jag på något eget som var någorlunda gott men inte så man ropade tjohooo. Hur som helst så vart jag inte på länken som fanns, kollade upp vad som behövdes och lagade till. Jisses, det bara smälte i munnen, det var riktigt riktig gott. Så pass gott så jag gärna bjuder på det när jag får främmande.

Idag var en sådana dag som jag skulle få främmande. Det var Anngert som skulle komma, Anngert som har Kompiz från mig. Då hon bor i Mullsjö så är det ju en bit att åka, dessutom kom hon nu från Tranås där hennes föräldrar bor, en sträcka som tar cirka 2 timmar att köra. Och då kommer man inte på ett par timmar utan stannar en lite längre stund. Och då MÅSTE man få lite mat i magen och energi. Och jag gillar ju att laga mat. Så jag bestämde att det skulle bli stroganoff och började laga till det. Men idag så tog jag faktiskt bilder på allt för jag hade ju för avsikt att lägga upp det på bloggen. Igår (tror jag det var) så lade hon upp några bäddar som hon har sytt. Då jag varken har tid eller ork så beställde jag en till bebisarna i storlek större, dom är ju 6. Den bädden fick dom som present, så jag blev så klart glad och bebisarna kommer att få njuta av den om ett par veckor. Då så....Här kommer receptet med bilder :)


Världens godaste Korv Stroganoff

  • 500 gram falukorv (med så HÖGT köttinnehåll som möjligt, jag hittade en med 68%)
  • 1 stor rödlök
  • 2 schalottenlökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 3 msk tomatpuré
  • 1,5 dl vitt torrt vin (inte fatlagrat)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 msk sherryvinäger
  • Salt & svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • Smör (att steka i)

Ingredienserna till receptet, det som fattas på bilden är vatten, strösocker och smör (glömde)




Vinet som jag har använt mig av är tre apor





Börja med att skära falukorven i stavar




Skala och skiva löken




Strimla paprikan




Stek falukorven först och lägg den sedan åt sidan





Ta en lite större gryta eller djup panna. Sänk värmen och stek utan att bryna



Färdigstekt utan att brynas






Rör ner tomatpurén, slå på vinet och koka ner till hälften. 





Smula ner buljongtärningarna, slå i tomaterna och skölj ur burken med vattnet. Häll i socker, worcestershiresås och vinäger. Salta och peppra. Låt koka ihop i tio minuter. 






Lägg i den stekta korven, slå i crème fraiche och låt puttra i ytterligare tio minuter. Under tiden kan du koka riset





Sen är det bara att sätta sig ner och njuta av en god middag. Servera gärna en sallad till

2 kommentarer:

  1. Sååå fin och färgrik recept-beskrivning..
    ..ser smaskigt gott ut!
    'Färgrik mat är ju godare'..
    ..har det sagts i alla tider.
    Blir säkert uppskattat!

    ...till 100 %..tror...B&B&L

    SvaraRadera
  2. Åhhh det var längesen ... tack för tips o fint recept, även om jag tar varianten utan kött ... så lär det bli kanongott!!! Och så vackert!

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck