Sidor

fredag 8 juli 2016

Levi...Välkommen till världen

Välkommen till världen du underbara, sötaste Levi. Han föddes alltså idag 2016-07-08, en dag senare än vad han var beräknad. Han föddes klockan 06.40, hans vikt var 4125g och längden 54 cm. Han är en kopia av sin mamma Alexandra.

Igår kväll vid 20.30-tiden befann jag mig på Halmstads sjukhus, mitt mål var att hitta till Alexandra som låg förlossningsavdelningen. Jag gick vilse, har ju aldrig varit där tidigare men hittade till slut. Alexandra hade då haft värkar i flera timmar. Hon tyckte väl inte att jag behövde åka dit förrän hon hade öppnat sig mer, nu var det bara 5 cm. Men jag ville inte riskera att missa något, har ju trots allt cirka 7  mil dit. Så istället för att gå hemma och irra runt och vänta på samtalet tyckte jag att jag lika gärna kunde åka dit och hjälpa till om det behövdes. Med vad kanske du undrar nu? Jo med massage och bara vara i närheten som stöd. För jag skulle ju vara med på förlossningen.

Det blev långt och utdraget med värkar som kändes in i märgen på mig. Och Alexandra var trött. Allt som allt så kämpande hon kanonduktigt i 15 timmar innan det blev kejsarsnitt. Levi hade lagt sig för att titta på stjärnorna, alltså huvudet uppåt så han kom inte ut. Så istället för en förlossning fick jag vara med på ett kejsarsnitt. Men jag fick inte titta, dom var rädda att jag skulle svimma. Jag tog en hel del bilder på honom medan barnmorskan räknade tår, fingrar och vägde honom. Men dom bilderna lägger jag inte ut här. Lägger ut när han ligger i filten och påklädd, dock inte badad än för det blir han imorgon.








En stolt nybliven mormor





Och en trött nybliven gammelfaster










Och här kan du se Alexandra som nyfödd för snart 28 år sedan












2 kommentarer:

  1. Grattis gammelfaster. Du och Kety grät oceaner eller? Och så lika Alexandra och Levi är varandra

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck