Sidor

måndag 4 januari 2016

Huliganungar

Dom är lite mer framåt i utvecklingen än vad Minis förra kull var. Förra kullen hade inte ens lyckats ta sig över barriären som jag hade satt upp. Jag tog bort barriären dagen innan dom blev 6 veckor. I och med att dessa 3 tjejer har mer yta att röra sig på har dom lärt sig massor. I fredags var dom alltså 5 veckor. Och fredag kväll var Prue den första att klättra upp i soffan. Givetvis hoppar mitt hjärta till av glädje men även av oro. Vill ju inte att dom klättrar där när jag inte är med. Soffan i sig är inte så hög men jag är ändå rädd att dom ska ramla ner. Sen på lördagskvällen klarade Piper att klättra upp i sängen själv. Igår kväll var även Prue uppe där. Bara Phoebe som fortfarande inta har klättrat men det kommer för hon sitter och tittar på dom andra och kommer att låta nyfikenheten ta över om bara några dagar.

Och som sagt, huliganungar. Nu är det inte bara att dom springer fort.....dom är supersnabba och klarar springandet galant. Och nu skulle jag inte klara att ta dom om dom vill springa ifrån mig. Igår kväll var det lattjo lajban här. Alla tre fram fram och tillbaka, jagade varandra och busade. Dom har börjat böja upp ryggen och springa mot varandra från sidan....samtidigt som dom kuttrar. Så kul att se. Ville gärna filmat igår kväll men det hade blivit alldeles för mörkt då det var kväll. Och igår kväll var det alltså fullt ös. Dom små satte igång Zira som i sin tur satte igång Lillan och Mini. Och till slut blev Mini arg, hon gillar ju inte alls när alla springer omkring och hon inte har någon koll...så hon skulle börja bråka med både Lillan och Zira. Detta resulterade i att Zira fick vara själv i vardagsrummet medan dom andra var i sovrummet tills alla lugnat ner  sig. Alla utan småtjejerna tog det lugnt ganska så omgående. Dom fortsatte sina race och emellanåt lätt det som om elefanter sprang runt i sovrummet.Jag låg i sängen och tittade på dom och höll på att somna. Klockan var nästan 23 och tjejerna visade inga tecken på att vara trötta. Så vad gör man? Jo, försätter dom i matkoma. För det var ju dax för mat redan när dom började och när jag öppnade upp och gav alla mat så blev det som att dra ner rullgardinen. Phoebe höll på att somna i maten. Piper gick på toan, hann väl inte mer än att kissa innan hon somnade....i lådan och Prue lyckades ta sig in i sovrummet och under sängen där alla nu för tiden sover.

Detta med att dom ger sig ut på äventyr är inget som Lillan och Mini gillar. För dom har ju varit ute i köket också, speciellt Piper....Hon vet nu att det är mat där också. När "mammorna" tycker det är för jobbigt att springa omkring och kolla dom släpas/bärs dom i i sovrummet igen och in under sängen. Kan ni se det framför er? Dom hinner inte ens släppa loss dom så spinner tjejerna ut igen med värsta farten. Varpå allt tas om på nytt....Sen efter ungefär 5 gånger ger Lillan & Mini upp....ligger helt utslagna.


Trots en rejäl måltid med blötmat är det gott med en slurk i mjölkbaren direkt efteråt. Och mormor Lillan är fortfarande med hela tiden och övervakar, putsar, tvättar och gosar






Phoebe funderar på nästa drag




Prue i lektagen





Oja...Det var meingen att få en bild på ansiktet men precis då så vänder Piper naturligtvis






-Ååååå mamma! Jag älskar dig så här mycket, till månen och tillbaka. Phoebe gör sig till inför morsan!






Sängen var det ja. Piper lyckades komma upp även under tiden jag fotade. Kollade runt lite.






Kom till kanten och vipps hoppar hon ner själv. Inte rädd för höjder alls.




Det som lockade var mamma och syskon




Att leka tittut vid gardinen är kul. Så länge jag är med är det ok, men sen åker längderna upp i fönstret. Vill inte att dom ska fastna







Full fart mot toalådan



Och mitt i all lek så bara lägger man sig pladask och somnar. Spelar ingen roll var.





Jag är hemskt ledsen för att filmerna är för mörka. Men jag får inte in tillräckligt med ljus. Men jag tror att ni kanske tycker det är kul att se det iallafall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck