Sidor

onsdag 27 januari 2016

Frisk luft

Med 6 plusgrader ute och snö som mer eller mindre har regnat bort helt under 2 dagar kändes det helt rätt att släppa ut bebisarna lite på altanen idag. Frisk luft skadar ju aldrig och med altandörren öppen fick jag vädrat lite inne också. I och med att dom fick komma ut där så tänkte jag att jag skulle försöka få till lite bilder. Försöka var det ja! Trodde deras första luftning där ute skulle gå lugnt till. Aldrig varit där och kanske lite försiktiga. Trodde jag!!! Det enda försiktiga var just när dom klev över tröskeln, sen blev dom som förbytta. Dom ska fram och tillbaka...upp och ner. Kikade ut till rastgården. Och kameran må vara hur bra som  helst, i detta läget går det inte ta en bild om dom hinner springa ut ur fotorutan. Testade samtidigt att använda mig av filmandet. Är suddigt i början tills jag kom på vad jag skulle göra. Angående bilderna så måste jag, fast jag inte har lust sätta mig ner och kolla lite i manualen. Gillar nämligen inte att ögonen blir konstiga, antingen blir dom röda, eller så blir flertalet helt vita på grund av blixten.

Sen så hände det idag igen, återigen "tappade" jag bort en kattunge och återigen var det Piper. Letade överallt och lockade men kunde inte hitta henne. Detta var efter att alla hade kommit in och jag hade stängt altandörren. Ville låsa luckan så det var anledningen till att jag letade efter henne, ville ha alla inomhus. Till slut kom hon fram. Var hon hade varit vet jag inte men någonstans i vardagsrummet för det var där hon helt plötsligt befann sig. Och jag såg inte var hon kom ifrån. Nästa gång detta händer, för det gör det helt säkert ska jag ta mig en titt under soffan. Trots att det är så lågt så jag inte tror hon kommer under. Men eftersom jag kollade överallt i vardagsrummet, till och med i deras toalådor och inte hittade henne kan det ju ändå hända att hon var där under.

Efter deras utehäng var dom helt slut och somnade tvärt. Dom ville inte ens komma ut till köket för att äta. Det går bättre och bättre för Prue. Nu har hon "kommit av sig" ett par gånger och börjat äta på den vanliga kattmaten, den som alla andra äter. Men efter ett par tuggor kommer hon fram till mig vid spisen och vill ha "sin" mat. Jag vet att jag kan låta bli att ge henne det här extra och att hon då säkert kommer att börja äta vanligt snabbare. Men jag vill inte det, jag vill inte svälta ut henne bara för att allting ska "gå rätt till" Hon får ta den tid hon behöver.





















1 kommentar:

  1. Sin mat? Vad ger du henne då? Gourmet? Här är det Hanna som fegar med maten. Hon äter men är inte övertygad om att det är ok så jag blandar i lite Gourmet Gold mosse och mosar in den andra maten lite. Då går det bättre. Måste börja använda Canonen igen.... Du ger mig inspiration.

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck