Sidor

söndag 24 januari 2016

Bortskämd.se

Jupp, det är adressen till Prue. Den lilla sessan får alltså precis som hon vill. Och idag överraskade hon mig stort, flera gånger om. Jag har ju redan tidigare skrivit att ingen av dom är speciellt kelna av sig, dom har helt enkelt inte tid till det. Och när jag plockar med dom, rensar ögon och näsa så är det livat på dom, speciellt Prue, hon blir vansinnig. Nu har jag ju jobbat med dom alla tre för att dom inte ska vara s höjdrädda och det har funkat bra, kan lyfta upp dom i luften utan att någon av dom får panik. Men att försöka ta upp dom i famnen bara för att jag vill gosa......se det går inte. Då ska det sprattlas och dom gör allt för att jag ska sätta ner dom igen. Samma där, Prue har inte varit medgörlig för fem öre.

Men så kom hennes blivande familj på besök idag. Ungen blev som förbytt. Jag skulle först visa hur hon pep....låter nämligen inte så mycket men hon låter alltid. Men inte ett ljud kom från henne. Helene tog också upp henne i famnen och gosade och hon låg där läääänge, utan att sprattla och försöka ta sig ner. Blev ju nästan lite avis. Men samtidigt värmde det i hjärtat, det var som att Prue visste att hon skulle bo hos dom.

Nästa överraskning blev tidigare ikväll när dom fick kvällsmat. Prue är ju som sagt väldigt kräsen när det gäller maten. Men jag har ju trots allt dom sista dagarna lyckats lura henne att äta genom att tillsätta grädde i kattmaten. Dock spelar det ingen roll om grädden är i maten som inte har varit i mixen, den vill hon inte ha, nä....det ska mixas också. Trodde faktiskt ett litet tag att hon kanske hade ont i sina tänder, eller ja vad som helst....kanske något var fel. Men näääää. Igår fick dom skinksnitsel och där hade hon minsann inga problem alls med att tugga, och inga problem med att tugga kycklingvingar. Så hon är helt enkelt kräsen.
Tidigare ikväll provade att ge royal canin babycat instinctive mousse. Köpte ju det till dom när dom började äta och har testat flera gånger men ingen av dom ville ha, istället har jag fått slänga för dom vuxna jag har är ju också lite kräsna Först testade jag att bara ge det som det är, som det ska ges. Dom Piper och Phoebe hade inga problem med att äta det men Prue vände ryggen till och gick ifrån. Så jag tog upp fatet och blandade i grädde. Då var Prue den första vid fatet, kände nog lukten av grädden, och hon var den sista som gick ifrån. Så mycket som hon åt av just kattmat (trots grädden i) har hon aldrig ätit tidigare. När hon gick ifrån fatet så gungade hon fram. Hon försökte gräva ner maten för senare tillfälle men när det inte gick åt hon lite till. Sen försökte hon återigen gräva utan resultat så klart. Så lite roligt ut för grävande med framtassen gick i slowmotion, alltså riktigt sakta...hon orkade inte riktigt. Trodde nästan att hon skulle ramla ner i faten och somna i maten.

Jag tror att hon "kommer över" denna fasen innan hon flyttar. För mig är det ändå lite jobbigt då jag aldrig har varit med om att någon kattunge har vägrat äta kattmat, dom har ju alltid varit matglada. Prue är det också, men inte i kattmat. Hon vill mycket hellre ha rått kött/köttfärs.


Detta verkar vara Prues nya favorit, äter det till och med bättre än tonfisken :)





-Men vad du än gör...glöm inte grädden, säger Prue.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck