Sidor

fredag 9 december 2011

Julköttbullar & Janssons

Idag har jag gjort julköttbullar. Egentligen ingen större skillnad än vad det är på dom vanliga bara det att jag gör dom själv till jul....annars köper jag färdiga Eller jo, lite skillnad är det. mina är faktiskt lite godare :-) Fast det blev inte lika många detta året som förra. Jag brukar göra på dubbel sats, alltså 4 kg blandfärs, idag blev det bara på 2 kg. Började redan i morse då jag vill att det ska stå och dra sig i ett par timmar innan. Dessa timmar blev längre då jag blev så där akut trött och var bara tvungen att gå och lägga mig. samtidigt som köttbullarna höll på att stekas i ugnen förberedde jag Janssons. Och kokade fläskben till katterna.

För äntligen hittade jag några i affären. Enda sedan i våras då Ingrid som har Pepsi sa till mig att hon ger sina katter det har jag letat. Fast jag köpte bara en packe, är ju tvungen att kolla först så dom äter det. Och gissa OM dom äter det. Alla....och dom små, Patrick, Priscilla och Olivia satt med varsitt ben och morrade. Kändes som om jag hade hundar här som tog med sig sina ben överallt och gnagade på dom. Så imorgon blir det till att åka och handla fler förpackningar som jag kommer att ha i frysen, bara att ta fram och koka.

Första plåten klar att åka in i ugnen. Här finns 42 köttbullar




Första plåten klar och det blev 3 allt som allt




Som sagt, det blev inte så många men det räcker




Och så Janssons. Det blev mindre av den också. Ska bli kul att se sen om Patrick, Priscilla och Olivia är lika galna i Janssons som mina andra katter :-)




Och så katternas älskade fläskben :-)



1 kommentar:

  1. MUMS! Får de nu ... det blir alltså 126 köttbullar, 3 Janson och .... möjligen 8 fläskben ... Du utmanar den matematiska ådran varje dag! Kul me ljusen förresten!
    Kram!!!

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck