Sidor

söndag 4 december 2011

Utställning Göteborg

Jag lyckades komma iväg till Ädelkattens utställning i Göteborg trots allt. Vågar ju inte köra själv, men Görel på GD: s här i Skeppshult ringde till mig efter att hon hade läst statusen på FB....Jag kunde åka med henes bror Göran, och så blev det.

Tidigare under förmiddagen så ringde Katri som har Madde (Penelope) Hon hade varit uppe för bedömning med Madde och fått mycket bra bedömning MEN. Domaren hade sagt att Madde INTE är padda, att hon skulle regga om henne och även DNA-testa henne för färgen. Iiiiii....Jag kokade här hemma och ville ännu mer till utställningen för att ta upp Madde till domaren igen och prata med henne. Och det gjorde jag. Och både jag och Katri fick en ursäkt för så klart är Madde en padda. Domaren hade missat den rosa trampdynan. Men hallå!!!!!!

Någon annan som var ledsen för kattens bedömning var Linda som har Alice (Eddie är pappan) Alica hade knick på svansen....på söndagen. Jag kände på den och visst var det en bula på tippen. Jag har varit med om samma fenomen, en domare som drar och drar och verkligen är fixerad vid just svansar. En utställning för några år sedan så hade Milla, Eva och Bella knick på svansen. Även denna domaren hos oss var fixerad vid svansar och drog och slet för kung och fosterland. Även jag kunde känna var knicken var då han visade mig. Men jag hade aldrig känt det tidigare och efter några dagar hema så var det borta. Och det har aldrig varit något påpekande om svansknick hos någon domare efter det utställningen. Jag har hört och även läst om detta att katten blir så pass stressad, först för att vara ute på en utställning och sedan någon som drar i svansen....dom gillar ju liksom inte att man håller på med svansen i vanliga fall. Hur som helst. Linda var förtvivlad, skulle placera om katten och så vidare. Men jag sa till henne att ta det lugnt och känna efter några dagar igen.

Under tiden jag gick runt där, inte så länge för jag tänkte på hemresan och att Göran inte skulle behöva vänta på mig så länge hörde jag från flera utställare just om detta med att även deras katter hade missat certen på grund av...just det...svansknick. Överlag så måste jag faktiskt säga att jag tyckte det var lite jobbig utställning. Det var trångt, domarna var placerade precis vid utställarna. Det var flera utställare där som jag ville träffa men det var helt hopplöst att hitta. Placerade lite överallt så jag hoppade över hälsandet efter en liten stund.


Tawalli's Penelope Cruz




Madde visades upp :-) Här i famnen på Nina med matte Katris översikt :-)




Alice. Har inget stamnamn än Mamman är Sambajon's Chilvida och pappan är IC Tawalli's Eddie Murhpy







Träffade Pontus som ska paras med Nicole till våren
S* CH Special Cats Pontus (grattis till titeln)




Lite blandade bilder. Blev inte så många :(



SE*Forever Loved Månstrimma




CH Bosche Bol de Broeckloni




Katris raggdoll som jag inte vet vad hon heter, men hon blev nominerad



Magic's Blue Jamie Oliver




Annjeanette som har uppfödning S*Djurviks och nedanför hennes katter





Nedanför katter från SE*Forever Loved





Utställningen hade sagotema, och här är ett exempel



Allas vår Kicki som i vanliga fall ta fotografier på våra katter ute på utställningar



Sen så kan jag för allt i välden INTE FÖRSTÅ att Sverak måste ha IDP framför namnen från katter som kommer från oss på WCF. Hur svårt kan det vara????

2 kommentarer:

  1. Jag blev så glad när du tittade förbi :) är ju så sällan vi träffas live. Synd bara att du hade så många att hälsa på (för mig alltså) jag hade gärna tagit en fika och pratat lite mera. Men det får bli en annan gång när du har lite mera tid.
    Kram/annjeanette

    SvaraRadera
  2. Åååå vilka fina kissar! Pontus är en favorit! Ja, å så Kurt förståss ... Å mina egna .... Åhhh jag blir alldeles lycklig ... Har du sett min Bus special i dag Lucka 5?
    Kram!

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck