Sidor

söndag 18 december 2011

Våfflor a la LCHF

Jag gillar våfflor. Men sedan jag började banta så försöker jag in i det längsta att göra allting som har med mat att göra så att det passar mig. Och jag hittade ett recept för ett tag sedan ute på nätet. Våfflorna är supergoda. Tänkte inte på att ta någon bild och vill inte heller "sno " den från stället där jag hittade receptet. Finns en hel del att köpa i i LCHF:s butik som man inte kan hitta ute i affärer. Dyrt?? Ja, men jag handlar inte så mycket där.



RECEPTET
1 påse Mandelmjöl 350 gram (finns att beställa på lchf-butiken)
6 ägg
3 tsk Fiberhusk (finns också att beställa på lchf-butiken, men jag har hittat i vanlig affär också)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
4-5 dl kallt vatten
100 gram smält smör

Vispa ihop äggen.
Tillsätt fiberhusken, saltet, bakpulvret och Mandelmjölet.
Vispa dit det kalla vattnet.
Smält smöret och vispa ner i smeten.
Låt svälla i 30 minuter.

Grädda våfflorna som vanligt i ett vanligt våffeljärn (fast du behöver inte använda smör på laggen) och du kommer att få ovanliga våfflor som ser ut som vanliga våfflor på vanligt vis.

2 kommentarer:

  1. Det här låter absolut JÄTTEGOTT! Måste pröva! Vad är LCHF???
    Kram / Lena

    SvaraRadera
  2. Hej mandelmjöl kan du köpa på lidl för 20:-
    Nina

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck