Sidor

lördag 9 november 2013

Lillans bebisar 1 vecka

Och jag kan ju börja med att jag nog kommer att göra er besvikna. Det blir inga veckobilder på dom....inte idag. Alla mammorna, dom 2 som är, alltså Lillan och Téa....och så Jamie som VILL vara mamma är stressade så snart bebisarna skriker. Det är med nöd och näppe jag klarar av att väga dom för dom vill bara ha tillbaka dom hela tiden. Utöver det så är det rena rama skyttetrafiken här. Lillan vill ha Téas bebisar hos sig i vardagsrummet och bär dit dom...Téa vill ha Jamies inne hos sig och bär hit dom. Och så jag då som bär tillbaka bebisar till rätt mammor. Men nu har jag gett upp lite.

Lillans stora intresse är att ligga utanför dörren för att försöka smita in så snart jag öppnar....givetvis för att nappa en av dom. Så sedan tidigt igår kväll har hon inte varit så mycket hos sina egna bebisar och med andra ord har dom inte fått dia som dom behöver. Har försökt sätta ihop dom....och visst....det fungerar. En liten stund. För trots att dom ligger kanske 30cm ifrån varandra så SKA Lillan ha Téas hos sig där det är jättetrångt med dom andra. Kollade in detta fenomen igår kväll då jag alltså försökte. Det slutade med att Téa låg utan en enda bebis...Lillan låg med 10. Och då....just då så försökte Téa inte ta tillbaka dom heller utan låg bara och funderade på vad som egentligen hände. Det slutade med att jag tog in henne och hennes bebisar hit in igen och stängde dörren. Och så skulle jag gå och sova. Funkade INTE. Téa ville inte alls ligga här själv så jag fick sova här inatt igen, då var hon lugn. Hon har aldrig gillat att vara själv i ett rum så detta var ju inte så nytt. Försökte under natten ge dom ersättning men det var ingen som ville ha det äckliga blasket.

Efter att jag vägde dom i morse och inte riktigt gillade resultatet fick jag ta till en annan taktik. 2 åt gången av Lillans bebisar har fått vara inne hos Téa och dia. Och det har gått alldeles utmärkt. Dom tog till sig tuttarna direkt. Ja alla utan en....och ni kan säkert gissa vem. Givetvis Daniel. Han är så otroligt envis med sin sin SIN tutte så jag tror inte ens om han svalt att han skulle ta något annat. Skitunge!!Men det är så här det får bli ett litet tag. Tror också att Lillan har ont av sitt snitt och kanske tycker det är jobbigt när dom är där alla och river för att komma åt tuttarna. Dessutom så brukar hon ligga längre hos dom när hon har fått maten hon vill ha....rått kött. Så det blir till att åka in och köpa lite ox/fläskfilé till dom idag.

I och med att Lillans bebisar troligtvis skriker lite mer än vanligt är väl att dom är hungriga. Sen är det ju också så att så länge dom inte har öppnat ögonen är dom mer skrikiga. Ser det extra mycket på Diana idag som har öppnat sitt ena öga och det andra är på gång. Från att även hon skrek när jag tog upp henne igår låg hon idag helt lugnt och liksom kikade på mig. Nu kom jag ifrån vad jag skulle skriva......När Lillans bebisar skrek i morse så fick Jamie nog. Från att knappt att tittat på någon av bebisarna la hon sig helt enkelt till rätta för att dom skulle dia henne. Givetvis har hon ingen mjölk (vet inte om hon kan få) men det är ändå tryggt att ligga hos mormor Jamie och gosa. Så det har varit lugnt under morgonen.
Och alltså inga veckobilder idag. Jag har lite ångest över det men får helt enkelt tänka på bebisarnas och mammornas bästa i detta läget.
Vikten idag är som sagt inte så rolig, hade kunnat vara mycket bättre. När det gäller Lillans bebisar så är ökningen nu veckovis och kommer så att vara varje vecka. Téas är ju "varjedagökning"...dom är ju inte 1 vecka än.
Lillans bebisar 1 vecka
Diana 147g +64g
Dionne 173g +73g
Donna 160g +66g
Daniel 135g +30g
Doug 174g +70g
Doris 188g +88g

Téas bebisar
Eva128 +14g
Elsa 122 + 11g (tidigare Emma, har fått sin nya namn av sin familj och heter nu Elsa Pataky)
Elizabeth 127g +8g (får behålla sitt namn)
Elvis 112g +5g

Fast några bilder blir det idag :) Så här ser det ut just nu inne hos Téa






Elvis sover så sött



och det gör Elizabeth också





Mormor Jamie har Diana hos sig



och så Diana som har öppnat sitt ena öga idag :) Jääääääsp....trött är hon också :)













2 kommentarer:

  1. finaste av dem är Diana. Gissa om jag gillar den röda färgen som Doug har....

    SvaraRadera
  2. Så fina ungar, älskar dem allihop! Tänk att få följa hela gänget när de växer upp, vilken lycka...

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck