Sidor

onsdag 23 maj 2012

Händelserik dag

Idag har jag döpt bebisarna :) Nä, så klart har jag inte det, men dom har fått en egen bassäng och det var ju en trevligt första dygn för dom med ett bad...på alla. Luna får ju smärtstillande som inte skadar bebbarna, om man nu inte räknar det som kommer ur deras rumpa som skadligt. Under natten har jag sovit på soffan för att hålla lite koll. Roger som ju föddes sist och var nersövd pep väldigt mycket på natten. Jag försökte ge honom mat men han ville inte ha. Jag försökte bajsa och kissa honom men han bara kissade. Så på morgonen så kände jag att han var hård i magen så jag tvingade i honom lite mjölkersätting och det ska ni veta, det var så svårt för han ville verkligen inte ha. I ersättningen hällde jag i 3 droppar olja ifall det nu var så att han var hård i magen och inte kunde bajsa. Och sen så var det inget mer med det. Trött som jag var, alltså helt slut gick jag och sov ett par timmar igen.

När jag vaknade igen och tittade till bebbarna och Luna så såg jag att nu hade minsann Roger bajsat...flera gram. Alltså pep han för att han hade ont i magen. Men förutom att han hade bajsat så hade dom andra 2 också gjort det. Och dom måste ha gjort det precis efter att jag gick för att sova. För nu när jag tittade så var det till och med torkat. Och det gick liksom inte bara att torka bort med en fuktig handduk så det fick bli bad. En efter en fick jag tvätta av dom. Dom pep och Luna morrade på mig
-Varför ska du misshandla mina ungar, lägg ner dom hos mig omedelbart!!!! tycktes hon skrika till mig. Jag i min tur svarade med att
-Om du hade tvättat dom själv så hade vi inte behövt gå igenom detta.  Hmmmmm
Det är ju egentligen inte så konstigt att hon inte vill...eller kan. Hon får ju fortfarande smärtstillande och efter att veterinären ringde på kvällen för att höra hur Luna mådde och hur Roger mådde så berättade hon att ungarna kunde bli lösa i magen eftersom dom ju trots allt får i sig medicin genom hennes mjölk...men att det skulle gå över. Och då Luna säkert är lite påverkad av medicinen så orkar hon helt enkelt inte ta hand om dom riktigt än.

Men dom mår bra. Dom går upp i vikt alla utan ersättning för det vill dom inte ha. Dom fajtas om dom goaste tuttarna och Roger visar att han minsann kan han också. Dom har alla gått upp bra i vikt, men Roger som var störst har gått upp minst och har nu halkat eftergrabbarna väger idag lika mycket..
Vikterna idag är
Ricki 114g +19g
Robert 120g +17g
Roger 120g +10g

På eftermiddagen var här besök av Rickis blivande familj. Jag har ju aldrig varit så noga med att säga att man måste vänta 3-4 veckor innan man får komma och titta på dom. Och Ricki har varit reserverad ända sedan hon blev till. Elisabeth och Roy har följt mamma Luna hela tiden och det är ju klart att dom ska få komma och titta på henne. Dom har även fått bestämma namnet på henne :-)

Lite bilder när dom är hos mamma Luna. Jag blir galen för jag vet verkligen inte vad för färger Ricki och Robert har. När jag tittar på dom nu så skulle jag gissa på att dom är blåsilver, och så mönstrade förstås. För choklad har jag svårt att tro att dom är för dom är så svarta på baksidan av sina öron. Men som sagt, jag vet inte.










4 kommentarer:

  1. Vilka fina småungar, Lotta! Det är bara att gratulera!
    För en okunnig som jag, så ser det ut som om det är en blåsilver, en choklad(silver) och så rödsilver, förstås. Men, dels är det fotografier, och de kan ljuga, och dels så KAN jag ju inte detta; jag bara FÖRSÖKER se om det kan stämma. ;)Det ska verkligen bli spännande att se hur det blir, till slut! :)

    SvaraRadera
  2. Grattis till dom söta bebbarna! =)
    Kerstin o Malte från Uppsala

    SvaraRadera
  3. Sååå ljuvligt fina! (Oavsett vilken färg de nu är...)

    SvaraRadera
  4. Grattis till dom fina bebisarna. Skönt att allt gick bra till slut. Ha det bra. Kram Kerstin

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck