Sidor

lördag 16 juni 2012

Äta, leka,sova

Det är bebisarnas vardag just nu. Fast dom sover fortfarande mestadelen av dagen även om det är mycket bus. Jag tycker verkligen att dom har "det" efter sina namne alla tre.

Eller vad sägs om att Roger hittade en väg ut från deras ställe. Eller hittade gjorde han väl inte men han lyckades planka sig över trots att det är högt. Och fast han fortfarande är så liten. Så för säkerhets skull så har jag filtar även å andra sidan nu så om dom kommer över igen så slipper dom slå sig. Dessutom så är Roger väldigt äverntyrslysten, han verkar vara på spaning efter nytt hela tiden.

Robban är en riktig charmör, hans blick smälter is. Han är fram till nu det som mest vill vara uppe och gosa. Han skjuter gärna fram hakan för att man ska klia honom och då lägger han sig i famnen som en liten trasdocka. Även ett litet matvrak är han. Tycker han är i matskålen hela tiden.

Ricki är en söt och nätt väldigt feminin tjej. Så snart hon har ätit så börjar hon tvätta sig, gillar inte alls att vara smutsig runt munnen. Hon är inte heller lika glupsk som sina bröder utan går och småäter istället. Och så sover hon mest av dom. Men trots att hon är så mjuk i sitt sätt så har hon gett Roger på moppo flera gånger. Nu är det hur kul som helst att titta på dom, speciellt när dom tror sig vara stora och starka. Kolla bara filmen med Ricki och Roger...ser härligt ut.

Jag fixade igår ännu större utrymme till dom. Jag har tagit bort buren för dom 2 sista dagarna var dom inte i den ändå. Och dom behöver ju mer plats nu när dom börjar leka mer. En liten klös finns också på plats, vill ju inte riskera att dom för den över sig.  Och nu äter dom själva från fatet...duktiga så det räcker och blir över. Har även som jag har bestämt mig för tagit mixern och gjort babycat (torrfoder) till mjöl och blandat i blötmaten. Det var absolut inga problem för dom att äta det. Och förhoppningsvis funkar detta så dom inom kort börjar äta torrisarna själva. Annars har jag ju haft bebbar som bara har vägrat äta det fram till dom är 10-12 veckor, ibland även när dom har flyttat.







1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck