Sidor

lördag 4 mars 2017

Zira 8 veckor

Idag har Zira gått 8 veckor, det är 56 dagar och nu är det bara 9 dagar kvar. Och jag har fortfarande inte kommit på vad jag ska ge för namn till dom små. Jag brukar ju ha det klart. Men alltså, det är jättesvårt. Mycket beror ju också på hur många som gömmer sig i hennes mage. Det är mycket rörelser som jag känner, men det går inte att räkna ut på dom.

Denna veckan har jag klippt klorna på henne. Dom växer så fort nu när hon är dräktig. Eventuellt, om det går med tanke på hennes mage ska jag försöka klippa 1 gång till innan bebisarna kommer. I 2 dagar har jag nu klippt bort päls runt hennes tuttar. Det har visserligen blivit glesare men det är fortfarande mycket. Men jag kommer åt att klippa bara 2 åt gången, sen tröttnar hon och sticker. Så jag har en del tuttar kvar. Kommer ju ihåg från förra kullen att bebisarna hade svårt att komma åt alla och det vill jag undvika denna gången. Nu ska ALLA hennes tuttar vara lätta att komma åt. Matar dom gör jag ju gärna, då knyter jag ju kontakten och den sociala biten. Men att mata bara för att man måste är jobbigt. Sedan 2 dagar tillbaka har jag också börjat ge henne Babycat Instinctive så hon får lite mer extra näring. Visserligen har hon gått upp bra i vikt men mycket av det är hennes mage. Jag ser det när hon ligger där och hennes huvud ser väldigt litet ut mot resten av kroppen. Idag ska jag också börja ge henne mjölkersättning. Och när hon får sina bebisar så kommer jag låta henne ta max 2 kakor, så jobbigt för henne när hon blir dålig i magen. Förhoppningsvis hjälper det extra som jag ger henne att hon håller sig mer i balans och inte rasar så mycket i vikt när bebisarna har kommit. Nackdel: Tussen tycker att allting är jättegott och delar det gärna med Zira.

Egentligen gör det inte så mycket att Tussen får i sig lite extra också. Efter att han kom hem från parningen verkar det som att han har blivit mer orolig, att han vill ha mer tjejer. Och att bara tänka på tjejer tar på krafterna. Så han behöver det. Blir annorlunda den dagen som jag kastrerar honom. Zira och han kuttrar fortfarande så där härligt ihop. Men han får bara kuttra huvud mot huvud. Närmar han sig och ska lukta på henne där bak säger hon ifrån. Undrar hur han kommer att reagera när bebisarna kommer. Var ju så längesedan jag hade hane så jag kommer inte ihåg. Förhoppningsvis går allting bra. Zira väger idag 5434g och har under veckan ökat med 291g, sammanlagt är ökningen nu 1349g.  Och jag gissar faktiskt på att hon gömmer 7 bebisar där. Förhoppningsvis inte så många, men det är iallafall min gissning. Förra gången hade hon vid samma tid gått upp sammanlagt med 1199g. Jaja, vi får se 9-10 dagar. Jag tror ju som sagt att hon får den 14 mars. Men dom kan ju komma både dagen innan och dagen efter.

Denna bilden är tagen vid samma tidpunkt när hon väntade förra kullen




Dessa är tagna igår






Och dessa är tagna nu på morgonen





Så här ligger dom ofta. Pappa Tussen håller ett vakande öga på den blivande mamman så hon mår bra. Vid minsta lilla gny från Zira så är Tussen där och tvättar henne i ansiktet. Och jag MÅSTE bada honom. Han har blivit värre i pälsen sedan parningen. Inga tussar eller så, det håller jag ordning på. Men hans päls är alltså skitig.






I torsdags flyttade Lillan till sin nya familj i Trollhättan. Med ban i familjen är hon överlycklig. Allting har gått kanonbra och det känns så rätt att hon kom till just dom. Igår tog jag hem Phoebe till mamma. Hade henne till salu och det skulle komma en tjej och titta på henne i morgon. Men jag fick skriva till henne att hon stannar hos min mamma. Känner att mamma behöver det, även om hon är gammal. Hon måste få tankarna på något annat. Att sätta ihop Phoebe med Tindra gick mycket mycket bättre än vad jag någonsin hade vågat hoppas på. Kommer gå in under dagen och ta lite nya bilder på Phoebe. Och nu hoppas vi på att hon kommer in i löp, den tjejen tar tid på sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck