Sidor

torsdag 16 mars 2017

2:dra dygnet

Nu har det gått 2 dagar sedan bebisarna föddes. Allting funkar kanonbra. Det är lugna och snälla bebisar som nu alla har hittat var sin tutte, även om dom bråkar om samma emellanåt. Och givetvis är det grabbarna. Eros vinner i längden, men Camio kämpar på bra. Dom gångerna han förlorar, ja, då ger man sig på en annan tutte i baren där någon av tjejerna ligger. Kan ju tala om att han förlorar där också. Och när det blir kiv mellan dom, där framtassarna fläktar runt så brukar Zira vrida på sig lite. Och vips kommer Camios tutte fram. Tror han känner lukten, för han hittar dit snabbt. Alla har ökat i vikt. Jag har dock stödmatat. Inte för att jag måste. Utan för att få den där kontakten som jag vill ha med dom. Och jag njuter av varje minut.

Zira är så otroligt duktig. Och vet ni vad? Även Tussen tar sitt ansvar som förälder. Jag var ju lite orolig i början då jag inte vet om han har varit med så små tidigare. Och inte har jag frågat förra ägaren heller. Tänkte att det visar sig. Redan igår var han vid bolådan. Han och Zira tjattrade på som dom har gjort dom senaste veckorna. Var precis som att Zira ville berätta lite om dom. Han stack ner nosen och luktade på dom. Och så tillbaka till Zira och började tvätta henne.
-Det här gjorde vi bra, sötnos. Aj lav yo!
Jag ville så gärna ta en bild men minnet var i datorn. Och jag vet att hade jag gått iväg så hade han kommit efter mig. Och då hade ögonblicket mellan dom ändå varit över. I morse var han där igen och nosade. Och jag blev ta mig sjutton tårögd alltså. Dom låg och diade och han började tvätta dom i rumpan. Sen ställde han sig och tvättade Zira igen medan han mjölktrampade med framtassarna. Grabben njuter av att vara farsa. Han får passa på. För det dröjer inte länge innan dom kommer jaga honom och bita honom i svansen.

Får göra lite ändringar gällande bebisarna. Camio får vara kvar som rödsilver shaded i färgen. Och likaså är Eros rödtabby. Athena och Corinne ÄR båda långhår. Har frågat även andra uppfödare då jag var lite osäker och alla säger samma sak, långhår. Och dom är silver. Trodde ju det i början precis när dom föddes men sa sen att dom inte är det. Men jag bör nog lyssna på uppfödare som har mer ögon för det...och kanske även lyssna till mig själv också och mitt första intryck. Båda tjejerna är långhår och blåsköldpadds  silver tabby. Och Sophia, hon är blåsköldpadda, korthår. Så, nu har jag rett ut det. Vill också passa på att skriva, vilket jag glömde igår att alla bebisarna är reserverade. Inväntar endast svar på om Eros. Men det är ju fler på listan som är intresserade av just honom så det blir nog bra. Dagens vikter och viktuppgång är
Camio 133g +6g
Eros 140g +16g
Athena 133g +14g
Corinne 132g +16g
Sophia 132g +11g
(för den som undrar så är namnen skrivna i den ordning som dom föddes i)


Camio 
-Va, ska du fota mig innan frukost. Nähä du, släpp ner mig och ge mig käk nuuuuu!!!






Eros 
-Ööööö, sa du nåt? Jag orkar liksom inte bry mig.







Athena 
-Jodå, visst kan jag visa upp min söta sida, blir det bra såhär?
Framöver kommer det säkert bilder där jag inte sätter ut namnen. Håll utkik efter den röda fläcken i nacken, då vet du att det är Athena










Corinne 
-Jadå, jag är precis lika söt som syrran Athena. Du ser väl att vi är tvillingar. 
Hon har en röd fläck längre ner på ryggen...så kan du hålla koll på henne.











Sophia 

Sophia är Kärlekens skyddsängel. Igår låg hon på rygg och jag fotade henne då. Såg sen när jag förde över bilderna till datorn att hennes navel hade format sig som ett hjärta. En kärlekshälsning till sin blivande familj. Jag fick rysningar. (har lite mer info än ni)




-Men jag vill inte säger jag juh!!!
damen i fråga vrider på huvudet hela tiden.












Alla tillsammans










Så här har vi det just nu. Har lagt en filt som skyddar mot drag nu där dom är så små och känsliga. Tussen får ju gå ut och in som han vill och då blir det lite kyligare i luften. På detta sättet hinner det inte nå in till dom.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck