Sidor

onsdag 8 mars 2017

7 veckor + 4 dagar

Det tog mig alltså 7 veckor och 4 dagar (vilket var igår) att nå mitt 4:de delmål i jakten på att minska min vikt. Jag är så otroligt äckligt mallig över det så ni anar inte. Och jag är så glad att jag gick med i Viktklubben för det har hjälpt mig så mycket. Och då ska ni veta att jag har lyckats med det utan en massa träning och heller inga promenader. För promenerade gjorde jag ju bara första veckan 2 gånger vilket inte funkade så bra. Och tränade.....Tja, dom 5 minuterna som jag provade på basen räknar jag inte som träning. MEN, jag för in i min loggbok annat som jag gör och som jag liksom inte har tänkt som träning. Jag är ju iväg och bowlar av och till, det räknas. Jag städar och jag skottar snö. Allt räknas. (vilken tur jag har) I måndags kom det ju extremt mycket snö. Jag hade fastedag och skulle enligt VK ta det lugnt. Men jag var tvungen att skotta. Mamma var också ute. På morgonen tog det 2 timmar, det är ju hela gången och parkeringen som skottas. Och det var tungt. Sent på eftermiddagen var jag på det igen. Nu lite lättare snö men ack så jobbigt. Orkade bara ta fram till den ena sidan av parkeringen. Började känna mig yr och visste ju vad det berodde på. Så mamma tog den andra sidan. Även om hon är gammal så är tanten still going strong. Och hon behöver röra lite på sig hon också. Invägningen på henne idag visade på -5.6 kg på 1 månad. (jodå, har redan vägt henne, hon är också alltid uppe tidigt) Starkt jobbat av henne, för som sagt, hon är gammal, fyller ju 79 i augusti. Och hon är jätteglad, speciellt glad blev hon när jag visade tomrummet som hon hade gått ner över magen. Nu känner även hon sig mer peppad.

När jag tittar tillbaka och kollar i bloggen på hur det gick förra gången så är det stor skillnad. På måndag den 13:de är det 2 månader sedan jag startade. Fram till igår har jag gått ner med 13,3kg. Förra gången när det hade gått 2 månader hade jag gått ner med 8.6kg. Förra gången minskade jag magomfånget med 11 cm, denna gången med 18 cm. Så visst gör det extremt mycket att följa mitt nya med VK. Jag vet att jag kommer att få det lite jobbigt när Ziras bebisar kommer och jag ska vaka. Det ÄR jobbigt att vara vaken längre tid, man blir hungrig. Och vid lite stress (som jag kommer att få) vill man ju gärna ta till mat. Men jag lovar att jag kommer inte trilla dit denna gången, något som jag gjorde förra. Jag ska ladda med kaffe så det sprutar ut öronen på mig. Jag har ju också förberett med matlådor. Vet ju att jag kommer att slarva med matlagning under dessa dagar så jag har laddat upp både i min och mammas frys (mamma äter ju precis likadant som jag då jag hjälper henne)

Jag vet att det är några som undrar hur det går med brorsan. Han har fortfarande inte opererats. Imorgon ska dom ha konferens om han fall och han ska på återbesök på fredag. Jobbig väntan för alla. Men senast han pratade med dom hade dom en "teori" om vad det kunde vara. Något jag inte återger i bloggen för tillfället då det bara är en teori. Men efter lite googlande om det så verkar det som att deras teori kan vara rätt. 


Så här ser det ut. Och jag gillar vad jag ser 👍😎


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck