Sidor

fredag 5 augusti 2016

Premiär för matvraken

Tidigt i morse var det premiär, jag skulle ge Ziras bebisar blötmat. Och hoppades på att det funkade så jag slapp det där med att truga i dom det, är ju lite jobbigt, inte bara för bebisarna utan även för mig. Men jag kände att det är dax, tycker ju så synd om Zira som nu har en tutte som är sårig. Hennes spenar har ju inte dragits ut så mycket trots att hon har gett di åt alla bebisarna i 3 veckor, dom är fortfarande väldigt små. Och nu när bebisarna har börjat få tänder hor jag ju också att det gör ont på henne, hon ligger och gnyr medan dom diar. Men snäll som hon är ligger hon kvar tills alla är klara. Nu har jag ju hjälp till med ersättningen sedan dom föddes så jag hoppas på att det har hjälpt henne en hel del.

Så, dax för riktigt käk idag alltså. Och jag gjorde som jag brukar. Tog ett mindre fat och la inte upp så mycket. Dessutom hade jag laddat flaskan med ersättning till dom som helt vägrade och även till dom som eventuellt tog sina smakportioner. Lade ner maten hos dom och började med att sätta Pan vid fatet. Jag behövde inte ens sätta mat på fingret för att han skulle smaka, han bokstavligen dök i maten direkt och började smaska. Tog då Pandora och Bianca, det var samma sak där, började äta direkt. Ok, kanonbra. Så tog jag bort dom en efter en, hade väl inte tänkt dom skulle äta så mycket. Men jag hann inte sätta dom åt sidan förrän dom sprang tillbaka på sina små vingliga och samtidigt pep. Dom protesterade åt att jag tog bort dom. Och här fanns ingen mat i fatet, jag tog ju bara lite och 3 var kvar att smaka och dom första 3 ville ha mer. Jaja, ut och hämta mer mat och ett fat till för det lilla jag hade först räckte inte till alla bebisarna på samma gång.

Så tillbaka med maten till dom, dom 3 första fortsatte smaska och så skulle jag prova med dom andra. Fick samma gensvar där, alla började äta helt frivilligt utan minsta lilla problem. Problemet bestod istället av att dom inte ville sluta äta förrän dom helt enkelt var mätta. Därefter försökte jag ge dom flaskan och var och en tog en liten slurk. Sen blev det raptävling, dom var proppmätta. Och när magen blir full och man är så där mätt och belåten så hamnar man i matkoma delux. Alla somnade tvärt, jag hann inte ta en enda av dom till toan. Men ingen av dom såg heller ut som att det skulle behövas. Gissar på att jag får tvätta rumpor sen i eftermiddag OM jag inte finns där precis när någon av dom behöver gå på toa. Och ibland räcker det att en bajsar så finns risken att alla har bajset på sig. Så idag blir det till att hålla koll.

Igår hade jag ju besök av Lisa och Roy som var och hälsade på sin Ophelia. (klicka här så får du se bilderna som Lisa tog) Var ju så klart gos med alla röda knoddarna också. Och jag blev så stolt och glad över att ha bebisar som är 3 veckor och inte protesterar det minsta över att man tar upp dom, istället vill dom verkligen gosa för att därefter somna i famnen. Och nu visade dom att det inte bara gäller mig, det spelar ingen roll om dom ligger hos någon dom aldrig har träffat tidigare. Att dom dessutom börjar spinna är ju bonus. Jag har ju hört dom spinna hos mig för flera dagar sen men det är ganska så tidigt (tror jag)



Tog fram lite klätterställningar igår som blev poppis. Här är det Bianca som är nyfiken



Ok....vet inte riktigt vem det är, kommer inte ihåg. Tog ju bilden onsdags!!




Callisto på klösen, Bianca ser på och Cordelia på väg upp. HON är iallafall inte svår att se.




Pandora undrar vad som har kommit fram






Bianca leker och mår kanonbra






Callisto i bustagen




Pandora tyckte att bollarna var rätt så kul











Detta har blivit något av en myshörna. Här ligger dom oftast och sover nu.






Cordelia är nyfiken på toan




Även Cornelia gillade bollarna.





Bianca...igen





Uffuffuff....sorry...vet inte vem det är. Men gissar på att det är Pan





Besök igår alltså. Här ligger Callisto och sover hos Lisa




Och så här ser Lisa ut. Jo, jag är säker på att det är hon :)




Cordelia tar sig en ny tugga mat efter 2½ timme




Medan Panodra hellre leker





Nyfiken Pan




Bianca i bustagen. På denna bilden fångade jag henne precis när hon ramlar ner





Callisto har somnat




Cordelia funderar och funderar. Vet inte om hon kissade





Callisto 3 minuter senare



Och Cordelia känner sig klar.




1 kommentar:

  1. Gud så mycket sött och Calisto i min famn är ju bara fööör söööt

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck