Sidor

söndag 6 augusti 2017

Ziras bebisar 2 veckor

Tänk att jag har klarat det fram till idag. I två veckor har jag i stort sett kämpat dag som natt för att klara dom. Och jag tror faktiskt att jag har lyckats. Inte bara med Ziras bebisar, utan även Phoebes. 10 bebisar är idag pigga och att dom har varit sjuka verkar som bortblåst. Jag är grym, jag är bäst. Eller hur? Jag inbillar mig det iallafall. I ett par dagar har jag nu kunnat njuta mer av dom alla istället för att springa fram och tillbaka, mata och bara vara trött och orolig. Så klart, allting kan hända, man vet ju aldrig med så små. Men jag tror som sagt att det värsta krisen har lagt sig.

Ziras bebisar är kanonfina. Verkligen. Nu fattas bara att alla ska bli fina i pälsen. För nu när dom har varit så dåliga så har det synts i pälsen. Den är inte smutsig eller så, men den ser ut som det. Hayley, Joshua och Elijah har nästan blivit av med sina sår efter att jag började smörja in dom med babyoljan. Så det mörka ni ser på bilderna är inte smuts utan sårskorpor. Det var ju likadant dom Damon och Kia hade. Fast det var värst på Kia, visste ju inte då vad det var, trodde det var mat och visste heller inte att jag kanske skulle smörjt in det. Nu är Ziras bebisar oljiga i ansiktet istället. I och med att jag har grejat så mycket med dom också så är dom redan sociala. Skriker inte så mycket. Men dom blev betydligt lugnare efter att dom hade öppnat sina ögon. Fast igår var det så lugnt i bolådan så jag var tvungen att titta till dom flera gånger för att se att alla lever. Jag stödmatar fortfarande, men inte under natten. Den lilla hamstern Nicko vägrar flaskan fortfarande. Han är som en hal ål i näven på mig när jag försöker. Men när jag ger upp så ligger han och ålar sig i min hand och sätter igång spinneriet. Men jag ser att han är på väg att ge upp, förvånar mig inte alls om jag får honom till att ta nappen tills i morgon.

Jag är upp över öronen förälskad i Marcellus. Sedan han föddes har jag haft namnet Fjodor i tankarna hela tiden. Han är en liten Fjodorkopia, till och med fläcken på ryggen finns där. Skillnaden är att Mackan inte är lika ljus, han är mer lik Freddie när det gäller det. Och så är han långhår. Och gaaaah, jag ville ju ha en pojke i färgen cameo, gärna långhår. Och så kommer det en. Men jag kan inte behålla 2 kattungar. Kan bara para Sarah med honom. Så jag kan ju bara hålla tummarna att han kommer till någon uppfödare så att jag kanske kan låna honom senare. För jag vill verkligen behålla Ellie, jag vill ha något efter Phoebe. Dessutom så är Ellie kanonfin. Av Ziras 2 tjejer är det Hayley som har snott mitt hjärta. Gillar allt det röda i  henne. Och hennes huvud är kanon. Hade hon inte varit reserverad så vete sjutton om hon inte hade fått vara kvar. Även Rebekah är kanon. Hon har snott hela mitt hjärta hon också, blir ju mycket så när man håller på med någon alldeles extra och det är ju hon som jag har matat hela tiden. Missförstå mig inte, alla är helt underbara. Men man brukar ju få favoriter och jag är inget undantag.

Vikterna ska jag inte klaga på idag. Jag får vara mer än nöjd. Dom har alla återhämtat sig jättebra. Mamma Zira är där mer nu när hon har landat. Känns som att hon tycker själv att det är tryggare med dom nu när dom inte är så dåliga. Kanske hon inte stressar lika mycket när dom har slutat pipa och hela tiden slåss om tuttarna. Dom ligger ju inte bara i bolådan, ibland ligger 3 i och 3 utanför. Och då är Zira inne i bolådan först och sedan lägger hon sig hos dom utanför. Och nu händer det till och med att det ligger 10 bebisar i bolådan. Finns inget jag kan göra, Phoebes bebisar gör typ vad dom vill och faller dom in. Så nu är det bolådan som gäller...och hörnet bakom soffan.
Vikterna och veckans viktuppgång är

Niklaus 290g +75g
Hayley 302g +91g
Elijah 284g +72g
Marcellus 313g+72g
Joshua 254g +51g
Rebekah 222g +35g

Det blir mycket text nu för tiden. Men det får ni stå ut med. Men jag måste ju få berätta att igår så gjorde jag frikadeller till kattungarna. Måste ju få dom till att äta blötmat. Så det blev lite buffé där dom kunde välja olika och jag hade koll på vem som åt vad. För första gången åt Kia helt själv, frikadeller föll henne i smaken. Ellie åt av kalkonmousse blandat med kyckling i brine. Och Steffe åt lite av varje. Bara Damon som inte gillade något av det, så jag försökte stoppa maten i munnen på honom. Noop, det gick inte. Men nötfärsen åt han av glatt. Och det gjorde dom andra också. Att dom åt själva resulterade i att dom var proppmätta och sov nästan hela eftermiddagen. Givetvis fick dom en slurk ersättning när dom hade ätit klart. Och det kommer jag att fortsätta ge dom. I morse när jag stod i köket och fixade deras frukost, blötmat då så kom dom alla en efter en och började äta själva. Utom Damon då, han gick runt från fat till fat och pep, ville ha mat men inget av det passade honom Så han fick färs igen och sedan slurpade han i sig mjölken. Och igår kväll när dom fick flaskan för natten så satt/halvlåg jag i soffan. När alla var klara så låg dom vidare och till slut somnade dom. Vilket jag också gjorde. Mysfaktor som heter duga. Älskar dom stunderna.


Niklaus är reserverad














Hayley är reserverad















Elijah söker egen familj














Marcellus söker egen familj

















Joshua söker egen familj
















Rebekah söker egen familj














Så här såg det ut imorse














1 kommentar:

  1. Du har gjort ett hästjobb! De är så runda och fina allihop! Härligt att du får koppla av och sova! Kram! ❤️

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck