Sidor

fredag 18 augusti 2017

Fullt ös!!

För ett par dagar sedan öppnade jag upp till sovrummet. Dom vuxna behöver ju lite mer utrymmer så dom kan gå ifrån om dom vill och bara slappa/sova. Visst, dom är ju ute mycket, även om det regnar så är dom både i rastgården och altanen, mest altanen. Tussen älskar ju att ligga ute på stolen och sova. Att jag öppnade upp berodde på att ifall Zira nu skulle bära in bebisarna där så vet jag att det inte blir några problem för mig att få ut dom. Jag kommer ju inte fram under sängen men när bebisarna hör min röst så kommer dom med en gång. Och igår när jag kom in och räknade in alla så fattades det 3, Rebekah, Nicko och Marcell. Jag visste direkt var jag kunde hitta dom. Behövde bara ställa mig i dörren och ropa så kom dom springandes. Det gör absolut inget att dom är där. Men jag vill att dom ska vara 100% rumsrena, vilket dom inte är riktigt än. Dom går på lådan alla men ibland händer det olyckor iallafall, precis utanför. Eller att Zira tvättar dom och det hamnar på golvet. Hon kommer vilken dag som helst att sluta med tvättandet. Nu när dom har börjat äta blötmat mer och mer.

Varje morgon när jag går upp nu, vid 4-tiden kollar jag först i bolådan och räknar in alla. Vet inte var jag tror dom egentligen skulle kunna ta vägen, men räknar in dom gör jag. Och varje morgon nu så möts jag av ett bombnedslag i bolådan. Där är en massa leksaker, Zira drar fram till dom under natten. Havregryn lite här och var. 2-3 bajskorvar som troligtvis har hängt med i rumpan på väg ut från toalådan. Tassavtryck på golvet , både efter toabesök och efter att dom har gått i fatet med maten. Nu lämnar jag ju mat åt dom så att dom kan gå och småäta lite som dom vill. Dom äter inte mycket åt gången men dom äter. Och när alla väl vaknar så ser man att dom har härjat runt. Dom är skitiga runt munnen och hakan efter att dom har ätit, och ja, givetvis en massa intorkad mat under tassarna.

Efter att alla har fått mat går jag runt och mockar deras lådor. Just nu finns det 5 just i bolådan. Måste byta ut alla nu till lite större. Utställningslådorna är för små nu, speciellt när dom får för sig att gå på toa i samma låda flera av dom . Gissar på att det kanske är därför det hamnar utanför ibland. Så idag blir det byte av lådor. Har tyvärr inte så många så jag ska iväg till Dollarstore som har lådor/backar i olika storlekar och köpa med mig hem. Bebisarna är ju inte kvar i bolådan så länge till, flera av dom hoppar över även om dom mest håller sig där  inne. Men lådor måste jag ju ha även framöver när dom börjar springa omkring. Med 10 kattungar som måste gå på toa samtidigt, det är alltid samtidigt så behövs det. Och så klart placera ut dom lite strategiskt.

Nu börjar det komma mer och mer fjärilar även till min trädgård. Älskar dom, tycker dom är så otroligt vackra. Men att komma intill dom och fota är inte lätt, dom sticker direkt. Och en var kanonstor, en sådan har jag inte sett tidigare och inte hade jag någon chans att se den på nära håll då den höll sig i luften, ganska så högt.


1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck