Sidor

lördag 5 augusti 2017

Hakuna Matata

Zira lever verkligen upp till sitt namn Hakuna Matata, det finns inga bekymmer!
-Ta det lugnt matte, vi fixar detta tillsammans.
Och så går hon och tvättar lite på Steffe och sen vidare till Ellie. Därefter går hon till sina egna bebisar och lägger sig hos dom för att mata och tvätta dom. Alla är som en stor familj. Sarah går gärna ner i bolådan ifall någon av Ziras bebisar är ledsna, har sett henne tvätta Hayley. Tussen har varit där också, men han går ifrån lika snabbt. Tycker kanske att det räcker med dom 4 han sköter om. Han fortsätter att skälla på mig när hans ungar piper efter mat, han tycker att jag ska vara snabbare.
-Men kom igen nu!!!! Ser du inte att dom svälter.

Jag hatar att behöva erkänna det. Men jag matade ingen under natten. Inte på grund av att jag inte ville. Klockan ringde,  jag lovar. Men alltså, jag var så totalt slut, fick bara inte upp ögonen. Att ta mig ur sängen gick bara inte. Så...jag somnade om! Både vid midnatt och 3-tiden. Vaknade först vid 5.30 och kände paniken komma, ångesten rykte ur öronen på mig. Ingen hade ju fått mat sedan 21-tiden igår kväll. Men det var nog ingen fara. Alla levde ju och inte var dom mer hungriga än om jag hade varit uppe. Även dom verkade vara piggare för att dom för en gångs skull var utvilade. Så, på med kaffet och sedan fixa ersättningen med Steffe runt benen. Och jag blir skogstokig på honom. Han försöker verkligen äta upp hela flaskan. Tar tag med framtassarna och drar den till sig. Där finns ingen chans att han får nappen rätt, han ska bara bita. Så jag gjorde något nytt. Hann fick ersättning i ett fat. Och han började lapa direkt. Hamnade med näsan i och med framtassarna, men vad gjorde det? Huvudsaken är att han fick i sig maten. När han kände att han var klar, då tog han några extra slurkar ur flaskan. Alla är så i början. Dom vill så gärna äta och dom har så bråttom. Även Ellie lapade lite, men inte dom andra.
-Never ever att jag ger upp flaskan!! Damon är väldigt glad i den. Han biter bara en kort stund. Kia biter också för att sen få i nappen rätt och efter bara några munnar börja lapa istället. tar sin lilla tid. Och efter det Ziras bebisar. Kan lova att till och med mina vallningar får vallningar. Svetten rinner på mig. Det är varmt och det är krävande att få i alla maten.

Jag tänker inte lägga upp några vikter idag. Tycker själv att det börjar bli väldigt tjatigt. Men kan ju ändå berätta att av Ziras ungar har den minsta viktuppgången varit på 15g och den högsta på 37g. Det ni...trots att jag sov under natten. Kanske det som krävdes. Har tagit lite bilder nu på morgonen som ni får glutta på. Förresten, trots att Phoebes bebisar har fritt överallt nu så hittade jag inga olyckor på golven i morse. Duktiga dom är!!

Ligger och sover lite här och var



Ziras bebisar ligger nu ofta och sover ute ur transporten. 





Steffe håller baktassarna rena





Rebekah på spaning, hon är verkligen nyfiken på allt runtomkring








Elijah funderar över livet





Rebekah igen





Dom visar tendenser till att busa






Hayley undrar väl vad som händer






Hon var den som nös längst. Men sedan igår har jag inte hört något vare sig från henne eller någon annan av dom. Hennes sår på näsan har blivit mycket bättre efter att jag har börjat smörja in med olja. Smörjer in alla som har sår så det inte stramar och gör ont. Istället är det mjukt och verkar läka mycet bättre.








Damon har en ny favvoplats att sova på, uppe i soffan. Han kommer upp själv och han kommer ner själv





Kia i bustagen




Steffe tycker, liksom alla andra bebisar här har tyckt, att banden från stoldynorna är det bästa som finns.







Jag har inga egna barn. Men man skulle ju kunna tro det just nu. Dessa underlägg använder jag så jag slipper byta hela lakan/filtar. Och nu behöver jag knappt byta då det är torrt och rent överallt






Äsklar mjuka sköna filtar. Och hittade dessa på Dollarstore när jag letade efter muggar som jag kunde skaka ersättningen med.






Måste dryga ut ersättningen lite och det får bli majsvälling. Jag har helt enkelt inte råd att lägga 160:- på ersättningen per dag, så är det bara. Och jag vet ju inte hur länge jag får ge ersättning. Phoebes bebisar får jag nog ge iallafall längre än Ziras. Kunde i och för sig göra egen men det tar för lång tid. Dessutom vet jag att allt är i rätt mängd här. Har även gett det till tidigare bebisar. Även morotspuré har jag nu, ifall dom skulle bli dåliga i magen.






Babyolja, det är den som jag smörjer bebisarna med. Nässugen som verkligen är guld värd att ha hemma och så näsdropparna. Givetvis en massa annat men orkar  inte ta fram det.





Måste ju bara visa mina dalior. Är så underbart vackra. Och det är så många blommor på just denna. Och då är det ändå den andra blomningen




2 kommentarer:

  1. Du är otrolig. Så skönt att ni alla fick sova i natt. Steffe. Jag älskar Steffe!!

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att nässugen och näsdroppar har hjälpt. Bäbisarna ser kanonfina ut! ❤️

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck