Sidor

torsdag 10 augusti 2017

Alla mina älsklingar

Igår tog vi oss en siestadag alla. Själv höll jag på att somna vid matningen med sista bebisen i famnen, Rebekah krånglar aldrig och då behöver  inte jag hålla på att pricka rätt med nappen heller, Att det dessutom regnade ute gjorde ju att man bara blev tröttare. När allt var klart på morgonen var det bara sängen som gällde. Phoebes bebisar tog ju igen sig och Ziras bebisar sover ju fortfarande väldigt mycket så jag hade ingen matning att passa på minst 4 timmar och dom timmarna sov jag. Var uppe bara stunden som jag gav alla mat och sen sov jag 3 timmar till. Kände att det behövdes. Sent på eftermiddagen klarnade det upp och jag var till och med ute i trädgården en liten stund. Skulle verkligen vilja ha en semesterdag nu. Åka och shoppa, en tur till Ikea och kolla hade gjort att jag hade fått lite andra intryck. Få träffa lite folk och tjata. Göra precis vad jag vill utan att behöva tänka på alla måsten som jag har hemma nu. Men jag får väl ta den semesterdagen när alla har flyttat.

Jag ska inte gnälla. Det börjar bli bättre och bättre för varje dag nu. Jag brukar vilja stanna tiden så jag får njuta lite extra av bebisarna. Och om cirka 2 veckor tror jag att den känslan kommer tillbaka, då är alla lite mer "självgående" Fast det börjar dom ju bli redan nu. Tycker att dom är så otroligt duktiga. Ziras bebisar sover ju som sagt fortfarande mycket, men den tiden som dom är vakna händer det massor. Igår såg jag att dom gärna sprang, ja sprang, bort till det ena hörnet. Kissnödiga. Och när jag kände efter så var det blött.Tog bort allt och in i tvättmaskinen och så på med nytt på golvet. Eftersom det var sent fixade jag bara snabbt en toalåda till dom. Men idag ska jag dit med en till så det finns i båda hörnen. Måste också fixa lite mer belysning där så jag ser det jag vill se. Men å andra sidan är dom ju inte där så länge till.

Redan i förrgår kväll när jag gick in i vardagsrummet såg jag Zira ligga strax utanför, som hon brukar. Men nu hade hon en av sina bebisar hos sig. Hayley hade sniffat sig till henne och hade även lyckats sniffa till sig ett kryphål ut. När jag fixade till det så hade jag alla ungarna på väg ut. Och igår så klättrade alla uppför soffan. Kom inte så långt men det dröjer ju inte så länge till. Jag hade mycket väl kunnat fixa ihop så dom hade mindre utrymme, men det funkar inte för mig. Jag vill att dom ska ha större utrymme, att dom ska få utvecklas. För några år sedan hade jag en hage till dom, en sådan med plexiglas. Men det funkade inte alls tycker jag. Jobbigast för mig som inte har fri tillgång till dom. Ni som känner mig och har varit hos mig vet att mina katter att fri tillgång överallt. Även kattungarna. Bara under natten har jag dörren till sovrummet stängt. Det går inte att sova med Tussen och Sarah på mig,d om är så varma och gå inte från mig heller. Och inte går det sen när ungarna blir större och kommer in i en period då dom ska leka under natten...och jaga sängmöss.

Tussen tar nu hand om alla ungarna, hjälpen han ger Zira med tvättandet underlättar det för henne. Men nu sover han inte hos dom under natten. Istället har han tagit plats på fönsterbrädan ovanför så han får sin nattsömn. Och så snart jag sätter mig ner kommer både Tussen och Sarah för att få egentid med mig. En stund under dagen går jag in i sovrummet och har bara Sarah med mig. Hon är ju fortfarande bebis och hon behöver egentid med mig. Tussen snor den tiden så fort tillfälle ges medan Sarah typ väntar på sin tur. Jag tar upp henne flera gånger under dagen också så klart men just att bara ligga och få gosa tycker hon om. Då ligger hon och vrider sig och spinner ikapp med sig själv. Hon är helt underbar. Busar väldigt mycket med ungarna. Och springer som en tok ibland. Det enda som är jobbigt med henne just nu är att hon har gått i löp...igen. Inga höglöp som tur är  men löper gör hon. Tror att bebisarna har fått igång henne. Det är tidigt, hon är ju nästan 6 månader. Så frågan är om jag ska sätta henne på piller. Går hon i löp efter löp finns ju risken för livmoderinflammation vilket jag vill undvika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck