Sidor

onsdag 9 augusti 2017

Phoebes bebisar 5 veckor

Igår var en bra dag, riktigt bra dag till och med. Jag hann med att göra jättemycket. Kollade alla ungarna med jämna mellanrum och matade, och Phoebes äter ju som sagt själva också. Det här med att börja äta själva tycker jag är kanonbra. Då vet jag att dom blir mätta. Men sen är det ju nackdelar med det också. För dom äter som att dom håller på att svälta. Ingen skillnad där, alla bara vräker i sig maten, och ersättningen är och förblir nog favoriten. Dom får ju ersättning nu på fat, flaskan bara på morgonen och kvällen. Igår blev det nog lite för bra. Tidigt framåt kvällen började dom spy och springa på toa. Gissar på att det berodde på att dom var och nallade även av dom vuxnas mat som innehåller mush. Alla har ju fått smaka men tar det lugnt innan dom har vant sig. Dom åt inte alls mycket av det men det blev nog för mycket av allt. Så under kvällen och natten torkade jag spyor och mockade i lådorna då dom även fick diarré. Gav dom lite vätska i form av vatten, hade dom uppe och tröstade. Det tar så mycket på deras krafter. Men nu på morgonen så var alla piggare, inte tjoho, men piggare. Och ingen har spytt. Och alla har ätit. Första gången på 9 timmar.


Detta att dom har mått dåligt igår kväll och under natten har ju gjort att dom har gått ner lite i vikt. Från igår morse ser jag att alla ligger på minus runt 20-25g Det är absolut inget som jag är orolig över, brukar vara så när dom börjar äta och det blir för mycket. Eller ja, lite orolig blir jag ju med tanke på deras historia. Men jag försöker ändå att vara positiv. För det finns massor att vara positiv över. Dom är helt helt underbara. Och det är ju nu som det är den roligaste åldern när allting går i rasande fart. Dom har ju börjat springa nu och dom tycker det går jättesnabbt. Det gör det inte, iallafall inte framåt för dom har ju lärt sig att man kan springa bakåt också. Dom burrar upp sig inför varandra för att skrämmas. Och igår hörde jag Damon fräsa för första gången. Gav honom flaskan och Kia kom upp och försökte sno den vilket inte var poppis. Så han fräste på henne och sträckte ut sina stora tassar som ett stopp.

Jag är grymt nöjd med denna kullen. Dom är alltså riktigt cobby och deras tassar är så stora. Tassarna kanske ser större ut än vad dom är för att ungarna växer. Men dom ligger fortfarande lite under den vikt som jag skulle önska att dom var uppe i, minst 100g hade jag önskat på dom. Och nej, jag är inte nojig. Jag känner ju det på dom, jag kan fortfarande känna revbenen. Så ingen behöver komma med att jag överdriver. Jag vet att det kommer att bli bättre så snart på börjar äta på riktigt. Alltså inte som nu att dom typ sörplar i sig maten medan dom samtidigt står i fatet.

Det är ju tur att jag fuskade med att fotografera dom igår. Dom är ju så trötta idag och inte kan dom vara på altanen heller då det är för kallt. Regnet bara öser ner. Tog ju massor med bilder igår vilket gör att var och en av dom får en egen sida med sina bilder. Varje bild har en länk och du kommer till den kattungens sida. Dagens vikter och veckans viktuppgång kommer här
Damon 508g +71g
Stevie 524g +94g
Ellie 353g +72g
Kia 498g +82g













Måste ju få visa mamma Phoebe i samma ålder. Hennes vikt var 618g..och då var hon minst.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck