Sidor

måndag 15 juli 2013

Téa sjuk

Alltså, det tar ju aldrig slut eländet. Och jag hade mycket hellre sett till att hon hade magsjuka igen än detta....livmoderinflammation. Jag såg sent igår att det var något. Men hon var så snabb att tvätta av sig så jag såg inte vad det var. Mer än att det såg ut som att slemproppen hade gått. Lite gulaktigt. Så jag tänkte.....Jaha....Casper kanske trots allt har lyckats med att para henne. För p-piller stoppar ju inte själva befruktningen utan det stoppar löpbetéendet. Och Casper har ju varit på henne flera gånger fast hon inte har varit med på noterna. Försökte dock ringa och få tag på en veterinär men kom inte fram någonstans.

I morse så såg jag att det var flytningar. Ringde återigen vet. men kom ingen vart....SEMESTERSTÄNGT!!!!! Till slut kom jag iallafall fram till vet. i Forsheda som sa att jag skulle komma in för ultraljud eller röntgen. Och att vi skulle beställa tid för kastrering. MEN HALLÅ!!!!!!!!! För det första så har dom inte dessa resurser där....ultraljud har dom men det är inte bra. Och kastrering. Jag blev så arg och började ifrågasätta hennes kompentens. Visste hon inte att om man upptäckte det i tid att man inte behövde operera? Men hon tyckte det var det bästa. Fortfarande SUPERARG tackade jag för hjälpen som jag inte fick och bara lade på luren....och ilskan kokade i mig. Inte bara över denna vet. utan att man aldrig får tag i någon när man behöver det. Och semesterstängt. Har dom inga vikarier. Katter blir väl sjuka även sommartid.

Till slut fick jag tag på en vet. iallafall. Jag ville ha baytril men vet. tyckte inte det behövdes för jag hade upptäckt det så tidigt så det räckte att hon skulle ta vetrimoxin, 2ml 2 gånger om dagen. Redan efter den första gången jag gav henne det i förmiddags kunde jag se att hon inte tvättade sig lika ofta. Hon  hade ingen feber och han kunde heller inte känna någon svullnad i magen. Så just nu känns det ok men givetvis håller jag koll på henne och kollar henne därbak många gånger. Vilket inte är så lätt för hon springer runt och busar om hon inte sover.

Plockade undan en hylla i datarummet när Jamie fick sin bolåda och när jag skulle lägga undan den så tog jag fram lite andra leksaker till katterna. Prasseltunneln som jag brukar ha till bebisarna var visst väldigt rolig att leka med :)






1 kommentar:

  1. säger bara Skit också men håller tassar och tummar att det går bra och blir bra. Hur vet man det förresten? Att det gått bra menar jag?

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck