Sidor

onsdag 17 juli 2013

Blommorna i trädgården

Jag känner att jag måste ta lite bilder och lägga ut på blommorna som finns i rabatten. Igen.Vill ha lite koll på var och vad jag kan plantera inför nästa år. Som nu i våras hade jag inte en susning om vad som var planterat var. Fick ju en del av min svärmor också. Alla rosorna har tagit sig och dom som är bak vid altanen skulle jag vilja flytta fram där det är mer sol.
Dagsliljorna som är här är vackra med sina blommor men rätt så tråkiga. Blommar ju mer eller mindre över från den ena dagen till den andra. Visste inte vad den hette utan gissade mig till dagslilja och googlade...och visst är det så. Dom har jag lust att gräva upp och göra en egen vrå till. Fast jag gillar ju bladverket. Får se hur jag gör till hösten.

Köpte ju lite perenna växter när jag var i Båstad. det blev 2 rosa astilbe och en vit. Dom rosa planterade jag vid altanen och drog upp dom som var, rödbladig alunrot som jag satte vid vattnet. Där vid vattnet satte jag också randgräs. Vet att det är tacksamt och att det sprider sig bra. Klematisen vid hörnen har tagit sig bra. Fast jag har varit lat och inte tagit tag i det....behöver ju stöd av något slag för att kunna klättra uppåt. Men ställning till det tänker jag inte bygga...får köpa något som passar. Köpte ju även 2 humle. Dom har jag satt i kruka och har ingen aning om dom kommer att klara sig i det. Har dom nedanför vid sidan av ingången. Alltså ska den växa och täcka igen öppningen där jag har blommor hängande nu.

Dom gamla sakerna jag fick har jag också planterat i. Gillar stilen men skulle behöva andra blommor där. Men det får vänta till lite senare. När det gäller rabatten vid altanen har jag idag klippt ner kungsnejlikroten. Har jag tur kanske det kommer upp nytt och blommar snart igen. Men främst klippte jag ner den för den såg så konstig ut i bladen.
Till nästa år kommer jag att ha massor av akleja.....flera olika färger då jag ska byta till min frön. Men av alla frön som jag kommer att få här till hösten av aklejan kommer jag också att plantera utanför soldäcket. Mina pallkragar med grönsaker ska bort....det vill sig helt enkelt inte här. Ska plantera  i dom uppe hos mamma istället.
Skulle vilja göra så mycket ute men det finns inte pengar till det. Men jag ska hur som helst köpa tegelstenar och sätta runt hela rabatten vid gaveln, så som jag har vid altanen. För det här med att sätta dit vanliga träplankor var en stor miss....och det ser inte alls bra ut heller.




Någon fontän finns inte kvar för den hade ungarna sönder när dom var här :(






Det har kommit upp lite sådant som jag inte har planterat också, bland annat ringblomma som jag hade förra året och som antagligen har fröat av sig :)






Dagsliljan, vacker när den precis blommar






Någon som vet vad detta är? Har inte blommat, iallafall inte än. Stora blad, nästan lite luddiga. Jag har inte planterat den och vad jag vet så hade jag inte med något sådant från min svärmor heller.



1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck