Sidor

fredag 5 juli 2013

Gammal guldskatt

Kommer ni ihåg när jag och Benny var i Mariestad hos Lisa & Roy? Innan vi åkte hem så åkte vi ju till hans jobb då han var tvungen att jobba en stund. Och det var då jag såg dom små kattungarna och annat som jag bara blev överförtjust i. Gamla saker i ladugården som Bennys jobb hyr för maskinerna. Här fanns massor av godis för mina ögon och det första jag såg var en flätad korg/säng modell större. Åååååå vad jag ville ha den. Tänk att få bort all smuts och spindelnät och annat och sedan fixa till den lite....och vips så skulle jag få en bädd till Jamie och hennes ungar. Min  önskan var framförd till Benny som frågade ägaren. Jag trodde väl kanske inte att jag skulle få det jag ville ha men det fick jag. Iallafall en del :) Ägaren tyckte att jag skulle komma tillbaka och hämta mer en annan gång....pratsjuk :) Berättelsen om just denna säng kom ju också när jag pratade med honom....han och hans 4 syskon hade sovit i den sängen när dom var små. Och det har visat sig att även hans mamma hade den när hon var liten. Kul med historia bak. Detta som jag ville ha har jag absolut inga tankar på att sälja eller något sådant dumt....jag vill ha allt själv. Byttor och annat ska jag plantera blommor i och "möblera" ute.

Tänkte först tvätta av allt med vatten men är rädd att jag ska fördärva det så jag har tagit högtrycksluften istället och blåst rent allt.....det gick lika bra. När jag kom in med den i rummet var Jamie i den först för att kolla läget och det tog inte lång stund innan Lillan också tog sig en sväng i den. Och då passade jag också på att ta kort så ni ser hur stor den är :) Och så här ser den alltså ut när jag har "dammat" av den.












Hade med mig kameran när jag såg allting första gången och tog lite bilder och ja.....det ni ser på bilderna är väl det jag vill ha....fast jag kan inte ta brudkistan och den stora vaggan, har helt enkelt inte plats.

Men den gamla pottan och handfatet som hör ihop ska jag planera blommor i...när jag har varit och hämtat det. Och så ska jag se mig omkring lite mer för att se om jag kan hitta tillhörande kanna. Den första bilden är vad jag har hemma nu....förutom korgsängen då


















1 kommentar:

Här kan du lämna dina tassavtryck