Sidor

onsdag 3 juli 2013

Lillan sjuk

Ja, ibland blir det fel. Och ibland blir det fel efter en utställning. Natten mellan söndag och måndag började Lillan att spy. Inte så att jag tyckte att hon behövde veterinärvård för hon åt och drack och dessemellan så lekte hon. Natten till igår spydde hon också och i går på morgonen såg det ut som att det var blod i spyan. Lite senare efter middagen så spydde hon bara blod med magsaft och då blev jag orolig. Så jag ringde till vet. i Slöinge vilka ville att jag skulle komma in med henne omgående. Jag trodde att hon kanske hade svalt något då hon ju äter allt som kommer i hennes väg och tänkte att det kanske var något som hade fastnat i hennes hals och att det var orsaken till att hon spydde.

Efter temptagning som var helt ok och blodprover som inte visade något blev det dax för att ta bilder. Visade ingenting heller. Så vet. ville att hon skulle vara kvar för kontraströntgen och för att hon skulle vätskas upp då hon redan var uttorkad. Och under natten skulle hon kollas och dom skulle ringa mig senast klockan 12 idag. När jag pratade med dom så sa dom att hon nu även hade fått diarré. Vid detta laget så misstänkte jag att hon INTE hade svalt något för nu hade Téa spytt lite under natten och Jamie hade diarré. Vet. ville att hon skulle stanna kvar så att dom kunde ta ett bajsprov på henne. Inte för att dom trodde att det kunde vara kattpest då hon är fullvaccinerad, men då hon redan var där tyckte dom att dom kunde kolla det också. Det tog tid för hon ville inte bajsa så till slut tog dom prov med en bomullstops. Och det är inte kattpest. Skönt. Utan det har då visat sig att hon ( och dom andra ) har fått med sig någon magsjuka hem. Så nu går dom på medicin för att lugna illamåendet och tarmen lite.
Jag har gett mina lite vatten med druvsocker och Pro-Kolin och dom mår nu faktiskt lite bättre alla.

Nu är det ju så att det inte bara är mina katter som har spytt utan det har visat sig att ytterligare cirka 6-7 katter har fått det. Och jag misstänker att det är flera än så men att alla kanske inte har gett sig tillkänna. Nu är det ju så att det behöver inte vara så att någon av katterna på utställningen hade magsjukan och att det var någon av dom katterna som smittade. Det kan lika gärna var någon besökare som var där som hade någon skit med sig.

Jaja....Nu är det som det är och det som finns kvar att göra är att få mina kizzar friska så snart som möjligt. Alla har gått ner i vikt men så snart dom mår bättre så tror jag dom tar igen det snabbt. Jag återkommer med uppdatering om allt i morgon igen när Lillan har varit hemma en stund....och alla har fått lite medicin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan du lämna dina tassavtryck