Sidor

fredag 5 juli 2013

Sandviks kyrka & sightseeing

Nu när Elisabeth har varit hemma hos mig då Ricki var här för parning med Casper så hade väl jag lite planer på att visa henne runt. Blev ju inte riktigt som jag trodde. Efter en utställningshelg är man trött och med värk blir man liksom ännu tröttare. Så dom första dagarna tillbringade vi i stort sett bara i soffan med att tjata och dessemellan sova.

Fast jag kände att något måste vi ju liksom göra....vill ju visa lite av det som finns här. Och då jag själv är intresserad av gammalt och av att strosa runt och kika åkte vi till Sandvik som har en gammal kyrka. Den kyrkan var jag i förra veckan när jag var på begravning och tog farväl av min klasskompis Sonny Jansson. Utöver det så har jag bara besökt Sandviks badplats för många år sedan. Och just denna kyrkan har jag bara hört talas om då det ofta är bröllop där.

Det är så otroligt vackert där. Kyrkan ligger omgiven av sjön Fegen och här finns massor av öar i sjön. Vädret var också bra, inte gassande sol utan precis lagom för att man skulle orka gå runt och kika. Jag blev väldigt fascinerad av den gamla kyrkan och dom gamla gravstenarna. Här fanns också en liten bok för den som är intresserad av att läsa lite historia. För tillfället har jag bara skummat igenom lite snabbt. Men här fanns tidigare en träkyrka som var byggd i början av 1100-talet. I en av texterna står det
"Äldsta kyrkan på platsen uppfördes sannolikt i början av 1100-talet. En kyrka uppförd på 1600-talet eldhärjades 1896. Nuvarande stenkyrka i nygotisk stil uppfördes 1899"
Här kommer lite bilder från kyrkan och även badplatsen som ligger lite längre bort.



Precis utanför Kyrkan ligger Sonny, platsen är så vacker






























Badplatsen där det finns flera olika sandstränder att välja mellan

















När Roy kom för att hämta Lisa åkte vi ut och spelade minigolf i Smålandsstenar








1 kommentar:

  1. Jag hade flest spikar/Hole in one och flest tior så gissa vem som förlorade??? :)

    Helt underbart att gå omkring vid Sandvik och sjön Fegen. Svensk sommar när den är som bäst

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck