Sidor

lördag 20 juli 2013

Plötsligt händer det

Ja, alltså. Tro nu inte att rubriken indikerar på att jag har vunnit en massa pengar på triss...för så är det inte. Eller....Jag köpte ju en triss igår och vann 60:- på den, alltså 30:- då det var vad lotten kostar. Och det kan jag inte se som någon storvinst även om det är vinst. Ja....det var inte det som rubriken handlar om. Utan........

Vad hände egentligen. Jag som alltid har älskat sol och värme tål knappt att titta ut genom fönstret och se solen innan jag blir genomvarm. Nu har det ju visserligen varit så i flera år och jag vet att det beror på både sjukdom och klimakteriet...Men ändå. För knappt 1½ vecka sedan var jag ju och badade/solade och gissa om jag brände mig. Var ändå bara ute där i knappt 4 timmar. Det har aldrig hänt innan utan jag har mer eller mindre alltid blivit brun. Och som att det inte räckte...en vecka senare börjar jag fjälla. Det har väl hänt men inte i dessa mängder. Så, trots att jag fortfarande älskar sol och värme så håller jag mig inomhus i svalkan. Så länge det är kallare ute än inne så öppnar jag upp på vid gavel allt som går att öppnas. När det börjar närma sig inomtemp. så stänger jag allt så att inte det inte blir varmt här. Visserligen så skulle jag kunna använda värmepumpen och sätta på ac:n men tycker det är onödigt.

Katterna gillar ju värme, men jag gillar inte att dom gör det. Så när det börjar bli för varmt på altanen så låser jag luckan. I och med det så är katterna inne och sover förutom att dom då och då går upp för att äta. Någon minskning av aptiten på grund av värmen är här inte, men jag tror det beror på att det är så pass svalt och skönt här inne. Och det är full aktivitet på dom alla...utan Jamie som knappt kan gå 5 steg innan hon lägger sig platt på golvet.

Igår så var jag inne och handlade på G-kås i Ullared. Kattmaten är ju så pass mycket billigare där så det lönar sig att bara åka för den sakens skull. Att man sen kommer hem med annat är ju en annan femma. Fast visserligen behövde jag allt sådant som tillhör diskmaskin och lite annat smått och gott. Köpte även tvättservetter, oparfymerade. 1 paket kostar ju bara 8:- och jag vill alltid ha sådana hemma, speciellt när här finns bebisar. Lätt och smidigt att bara plocka fram ifall dom har bajs i rumpan eller har en massa mat runt munnen. Mamma var också med, hon skulle ha en stavmix så hon slapp att låna från mig...och så skulle hon ha en "älvis" Jag fattade ingenting...hon pratar så konstigt ibland...men det var alltså en elvisp hon ville ha :) När jag åkte iväg så stängde jag in Téa...Casper är ju på henne nästan hela tiden när jag inte ser det. Men när jag kom hem så var där massa päls överallt i hallen iallafall. Vet inte vems, Jamies eller Lillans. Casper är ju lite elak emellanåt mot dom.....fast det beror ju mest på att han vill para sig hela tiden så han är nog inte det just för att han är elak. Och jag är livrädd att han ger sig på Jamie även om han har stor respekt för henne. Vill ju för allt i världen inte att hon ska mista sina bebbar. Så.....det är Casper så får vara inlåst när jag inte är hemma. Någon nätdörr har jag inte byggt än men jag ska se om jag kan försöka mig på någon under dagen...måste bara ha material och där jag brukar köpa har dom semester.

Alla katterna vill jag nu friskförklara från sin magsjuka. Till och med Téa verkar vara fri från livmoderinf. Hon får gå klart vetrimoxinet men det är inga flytningar som kommer från henne iallafall. Vikterna på dom idag är
Casper 4815g och han har under veckan ökat med 58g
Téa 2943g ökning under veckan med 68g
Lillan 3333g ökning under veckan med 193g

Lite bilder som jag tog för en stund sedan






















Lillan kallas numera SABOTÖREN




1 kommentar:

  1. Hälsa o tacka mamma för ett nytt underbart ord till min egen ord/namnlista: Älvis!!! Jag bara älskar det. Har oxo en Älvis, tillsammans m Bruno, Ella, Robban ... Kram på er alla i sommaren!

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck