Sidor

onsdag 22 maj 2013

Tindra parad

Ja, så är det. Hon blev inte dräktig förra gången hon var här vilket jag misstänkte även om jag var osäker. Men jag såg ju aldrig en äkta parning och visste inte om han hade fått till det eller inte "på riktigt" när jag inte var här inne. Och det hade han alltså inte.

Redan efter 2 timmar här hemma så skedde den första parningen även om det tog lite tid. Denna tiden stod inte Casper för utan Tindra som är i höglöp men ändå valde att ligga på rygg eller sidan. Och för att Casper skulle hinna ta henne i nacken dom få gångerna han såg chansen var han tvungen att ta sin 3-meters sats och hoppa på henne....vilket ändå inte alla gånger lyckades då Tindra är snabb hon också. Men till slut fick han alltså tag i hennes nacke och hon låg som hon skulle och det tog inte ens 1 minut. Tindra vände sig om häftigt och hyttade med framtassarna varav Casper snabbt kom av henne och såg frågande på henne. Sen så började hon rulla och slå kullerbytor. Och jag hade inte kameran tillgänglig i rummet. Nästa parning såg jag via kameraövervakning. Och då hade jag kameran vid mig men det blev hur fel som helst. När hon började rulla så höll jag inspelningen 1 sekund för länge så det slogs av direkt. Och när jag trodde att jag slutade filma så filmade jag bordet och stolarna istället i köket. Fick igång kameran lite snabbt igen men då hade hon nästan slutat rulla.....det var inte längre det där intensiva med kullerbyttor. Och så förflyttade hon sig väldigt mycket just under kameran i rummet så till slut så jag bara den bakre halvan av henne. Sen så vill jag ju inte påstå att kvaliteten blir bra men det är just för att jag filmar in i den bärbara datorn.

Casper var inne hos henne hela natten men jag vet inte om det blev parningar där. När jag gick och la mig för natten stängde jag av allt. Vid 6-tiden i morse ville han ut så jag släppte ut honom. 2 minuter enare låg han däckad på mattan i vardagsrummet och sov. För att efter 30 minuter återigen vilja gå in till Tindra. Fast mestadelen av dagen har han varit ute hos dom andra och vilat upp sig. Dom gångerna han har varit inne hos Tindra och jag har sett försök till parning så har han gett upp då han inte kommer åt henne riktigt på grund av att hon ligger på rygg. Han har helt enkelt klivit av henne och ställt sig vid dörren för att komma ut istället. Hon får vara kvar här fram till helgen och sen får vi se om det händer mer. Det gör det nog bara Casper får vila ut sig.

Förresten. Jag har kommit på varför hanarna har så stora kindpåsar. Det är säkert på grund av honor som Tindra som ligger på rygg och när hanarna försöker para så biter honorna sig fast i hanens kinder...och hänger där. Nä, jag skojar bara. Men man skulle kunna tro att det är så efter att jag har sett Tindra hänga så nu i Caspers kinder. Tror ite det gör ont på honom för då hade han sagt till. Men det såg lite kul ut och när jag fick tankarna att det var så hanarna fick sina kindpåsar kom ett leende fram på mig.

Att ha kameraövervakning vid parning är bland det bästa jag har gjort. Man lär också på detta sätt känna katterna mer....förutom då att man slipper störa dom i parningarna...och jag får även gjort mer än att sitta inne hos dom och hålla koll. Igår när jag bäddade rent hade jag helt enkelt den bärbara datorn med mig och kunde följa allt trots att jag höll på i sovrummet. Jag kopplar upp mig via Facebook. Man kan ju koppla upp webkamera där....och det är det som jag har gjort. Benny sa att om jag ville så kunde jag filma allt...alltså så länge kameran var på så kunde jag gå igenom det sen. Men nä......det tycker jag ändå inte behövs. Jag har ju sett det jag ville. Och om cirka 3 veckor så letar jag efter nya hallontuttar igen.
Tindras vikt igår var 3891g.....


Hämta lite energi emellanåt är inte så dumt. Av någon konstig anledning äter Casper blötmaten som serveras. I vanliga fall ratar han ju den.




Tittut....här är jag....Vill du komma ut och leka?






Tycker nästan Casper ser lite stolt ut här....trött men stolt :)










Blääää.....det var ju jobbigt






2 kommentarer:

  1. Hoppas verkligen att det lyckas denna gången !!

    SvaraRadera
  2. Han verkar helt slutkörd.. Underbar bild å Casper

    SvaraRadera

Här kan du lämna dina tassavtryck